Resultaten inzet gebruik van Fixi als instrument voor meldingen in de openbare ruimte

40

Hardinxveld-Giessendam –  Sinds 2019 maakt de gemeente gebruik van het zogeheten Fixi systeem. Met behulp van een app op je smartphone kunnen burgers eenvoudig meldingen doorgeven aangaande de openbare ruimte. 2020 Is het eerst gehele jaar dat burgers en de ambtelijke organisatie met dit systeem gewerkt hebben. 

Alleen al door de buitendienst zijn er sinds de ingebruikname inmiddels 2000 meldingen behandeld. Met andere teams erbij gaat het om totaal 3400 meldingen. Gemiddeld komen er 154 meldingen per maand binnen. De meldingen variëren van zwerfvuil, kapotte straatverlichting, schade aan de weg door parkeren tot onkruid in het groen. 

Wethouder Boerman licht toe: “Ons meldingssysteem Fixi voor de openbare ruimte wordt goed gebruikt, niet in de laatste plaats door de gebruikersvriendelijkheid van de app. Dararmee voorziet het Fixi systeem in een duidelijke behoefte. Maar het succes van Fixi wordt eigenlijk bepaald door de inzet van de inwoners van onze gemeente. Dankzij hun inzet kunnen we als gemeente de problemen oplossen en daarmee zorgen we gezamenlijk dat de openbare ruimte er netjes blijft uitzien”. 

De app is overigens te downloaden vanuit de app-store.