Resultaten enquête hondenvoorzieningen in Papendrecht

24
De hond van de redactie van Drechtsteden Nieuws

Papendrecht – Honderden inwoners gaven via een enquête hun mening en ideeën over de hondenvoorzieningen in Papendrecht, een overweldigend resultaat. De enquête is uitgevoerd door het OCD (Onderzoekcentrum Drechtsteden) en in mei van dit jaar uitgezet via het Bewonerspanel en social media. 

In de enquête nodigden we mensen ook uit ideeën en suggesties te geven voor verbetering. Iedereen die reageerde, kreeg via de mail deze reactie. Daarin staat wat wel en niet uitgevoerd wordt en of dat dan op korte (1-2 jaar) of op langere termijn wordt uitgevoerd. Er zijn ook ideeën ingestuurd die we helaas om technische, ruimtelijke of financiële redenen niet kunnen uitvoeren. Ook die hebben we benoemd.

Voorbeelden van veelgenoemde wensen en ideeën die we gaan uitvoeren

  • De ingang van het uitrenveld bij het Vondelpark wordt verplaatst, zodat meer scheiding tussen speelveld en uitrenveld ontstaat.
  • We lopen alle borden na waarop staat of honden los mogen lopen en poep niet opgeruimd hoeft te worden. Sommige zijn beschadigd of verdwenen. Waar nodig herstellen we die en plaatsen we ze terug.
  • Op diverse plekken in Papendrecht komen (extra) afvalbakken voor hondenpoep.
  • We gaan in overleg met omwonenden om te kijken of het uitrenveld in het Vijverpark verplaatst kan worden.
  • Wij gaan kijken naar een geschikte plek om een uitrenveld te maken bij Oostpolder/Land van Matena.

Rapportage OCD