Opening nieuw politiesteunpunt Hardinxveld-Giessendam

32

Hardinxveld-Giessendam – Op woensdag 27 oktober openen burgemeester Dirk Heijkoop (Hardinxveld-Giessendam) en teamchef Mirjam van Woerkom (basisteam Lek & Merwede) het nieuwe steunpunt van de politie in het gemeentehuis van Hardinxveld-Giessendam.

Uitbreiding
Het politiesteunpunt is al een aantal jaren in het gemeentehuis van Hardinxveld-Giessendam gevestigd maar was toe aan een uitbreiding. Het vorige politiesteunpunt – wat zich in de hal van het gemeentehuis bevond – bestond uit slechts drie werkplekken. Daardoor konden agenten van de noodhulp er nauwelijks werken. Ook had de politie geen eigen ruimte om bijvoorbeeld te eten tijdens de dienst en waren er geen parkeerplekken voor de dienstvoertuigen. Hier is nu allemaal aan gedacht en daarmee hebben de agenten van het basisteam Lek & Merwede een volwaardige uitvalbasis midden in de gemeente Hardinxveld-Giessendam gekregen.

Aanwezigheid in de wijk
Met deze volwaardige uitvalsbasis is het voor de agenten niet meer noodzakelijk om in Gorinchem hun administratieve handelingen te verrichten. Hierdoor blijven de agenten langer op een meer centrale locatie in het werkgebied van Lek & Merwede aanwezig en kunnen ze zodoende sneller op een melding reageren. Dit werkt voor de politie efficiënter. Ook zorgt deze manier van werken ervoor dat de zichtbaarheid en aanwezigheid van de politie in de gemeente wordt vergoot. Dit komt het contact met de inwoners ten goede.