Gemeente Hardinxveld-Giessendam sluit gebied af na verstoring openbare orde

60

Hardinxveld-Giessendam – De burgemeester van Hardinxveld-Giessendam heeft besloten om het fietspad langs de Merwede vanaf Sliedrecht (de Tiendweg) tot aan Rivierdijk ter hoogte van 721/722 en het daarachter gelegen natuurgebied (inclusief de strandjes) te sluiten in de weekendavonden en -nachten tot en met 6 september.

Deze maatregel is genomen omdat het in de weekendnachten in de maand juli erg onrustig is geweest op deze locatie. Grote groepen mensen kwamen samen en de politie heeft regelmatig moeten ingrijpen na het ontstaan van verschillende vechtpartijen waarbij helaas gewonden zijn gevallen. In het weekend van 16 op 17 juli moest zelfs een deel van de A15 worden afgesloten omdat er gevaar was voor de verkeersveiligheid. Met deze maatregel hoopt de gemeente de openbare orde in het genoemde gebied te herstellen.

De burgemeester is zich ervan bewust dat met dit besluit ook mensen worden geraakt die het gebied gebruiken om te recreëren. “Wij zien dat het overgrote deel van de mensen die hier komt goede bedoelingen heeft. Wij willen het echter niet riskeren dat ieder weekend de vlam in de pan slaat met steeds ernstigere vormen van verstoring van de openbare orde tot gevolg. Hier moeten we tegen op treden.”

Het verbod wordt ingesteld op grond van de Algemene plaatselijke verordening, artikel 2:1, lid 3. In de avond en nacht van vrijdag op zaterdag en zaterdag op zondag tussen 21.00 en 06.00 uur mag niemand zich in het gebied begeven. Politie en BOA zullen hierop handhaven. Daarnaast bestaat er voor de gemeente de mogelijkheid om iemand een gebiedsontzegging op te leggen.

Melden helpt
De gemeente Hardinxveld-Giessendam spant zich in voor een veilige leefomgeving en treedt op tegen allerlei vormen van overlast. Ervaart u overlast en wilt u daarover melden? Dan kunt u contact opnemen met de politie via 0900-8844 of de gemeente Hardinxveld-Giessendam via 14-0184. Wilt u liever anoniem blijven? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.