Ria de Jong organiseert ‘Maandag Soepdag’ op de Gemiva locatie in Papendrecht

73
Wethouder Jan Nathan Rozendaal sprak mooie woorden over het initiatief van Ria de Jong. Door dit initiatief leren buurtbewoners elkaar en de cliënten van Gemiva kennen. Bewoners herkennen elkaar weer op straat en vinden het gezellig in de buurt. Fotograaf: Richard van Hoek
Wethouder Jan Nathan
Rozendaal sprak mooie
woorden over het initiatief van Ria de
Jong. Door dit initiatief leren
buurtbewoners elkaar en de cliënten van
Gemiva kennen. Bewoners herkennen
elkaar weer op straat en vinden het
gezellig in de buurt.
Fotograaf: Richard van Hoek

PAPENDRECHT – Ria de Jong organiseert, na aanleiding van een goedgekeurde aanvraag ‘Goed idee voor de wijk’, op elke eerste maandag van de maand een soepdag op de Gemiva locatie aan de JohannesVermeerstraat 1 in Papendrecht. Niet alleen organiseert Ria de soepdagen, ook haalt zij zelf de boodschappen en maakt de soepen samen met cliënten van Gemiva. Buurtbewoners in de Wijkpolder zijn van harte welkom om aan te schuiven en kosteloos te genieten van de soepen.

Wethouder Jan Nathan Rozendaal kwam maandag 6 februari de soep proeven. Hij maakte van de gelegenheid gebruik om de initiatiefneemster, Ria de Jong, in het zonnetje te zetten. De gezellige lunchruimte bij Gemiva was nagenoeg helemaal vol. Buurtbewoners, cliënten en medewerkers van Gemiva genoten allen van de groentesoep, erwtensoep en het heerlijke brood.

Heeft u een goed idee voor de wijk?

Wilt u Papendrecht nóg leuker en gezelliger maken? Bijvoorbeeld met of voor wijkbewoners iets te gaan ondernemen. Uw ideeën zijn welkom en worden voorgelegd aan het vijfkoppige bewonerspanel. Past het idee binnen de voorwaarden van een ‘Goed idee voor de wijk’ dan kijken de bedenkers samen met de gemeente hoe de plannen kunnen worden uitgevoerd.

De wethouder overhandigde ,
namens de gemeente, Ria
een mooie bos bloemen als
dank voor haar inzet.
Fotograaf: Richard van Hoek

Deze initiatieven hebben gemeen dat de bedenkers het voortouw nemen, aan de slag gaan en onderhet motto ‘Doe iets voor of met een ander’ wat betekenen voor een grotere groep mensen. Voor zulke plannen is budget beschikbaar. Dus wie graag iets voor de buurt en medebewoners wil doen, kan ideeën indienen via www.papendrecht.nl  en het aanvraagformulier ‘Goed idee voor de wijk’ invullen.