Minister Schultz viert verbeteringen A15 in de regio Drechtsteden

43

REGIO – Vandaag was minister Schultz Van Haegen op bezoek in de Drechtsteden. Om te vieren dat op de A15 tussen Papendrecht en Sliedrecht vanaf 2020 de doorstroming verbeterd, schonk de minister vandaag koffie bij tankstation De Noord.

Vanaf 2020 rijdt het verkeer beter door op de A15 doordat de in- en uitvoegstroken  tussen Papendrecht en Sliedrecht worden doorgetrokken. Het Rijk, Provincie en de Drechtsteden maken dit samen mogelijk. Wij vinden het erg fijn dat de minister de problemen onderschrijft die we dagelijks ervaren in onze regio, onder andere in de duurste file op de A15. Niet in de laatste plaats Hans Tanis, portefeuillehouder Bereikbaarheid Drechtsteden: “Ik waardeer de aandacht die de minister voor de bereikbaarheidsproblematiek in Drechtsteden heeft, enorm. En ik ben erg benieuwd hoe de minister omgaat met de motie die de A15 als duurste file van Nederland bovenaan de projectenagenda van het Rijk zet.”

In de regio zijn we continue actief op zoek naar mogelijke oplossingen om de Drechtsteden bereikbaar te houden. Zo gaan we volgende week 13 februari op de bijeenkomst Bereikbare Drechtsteden met ondernemers in gesprek over innovatieve oplossingen die de bereikbaarheid verbeteren, wat is er al mogelijk en wat kunnen we zelf doen. Ondernemers die geïnteresseerd zijn kunnen zich aanmelden via bureau@drechtsteden.nl.

Foto’s Drechtsteden.nl