Vief Zwanger opent locatie in Papendrecht

In een oase van rust en balans ontspannen voorbereiden op de geboorte van je kindje

78

PAPENDRECHT – Vrijdag 1 april 2022 opent Vief Zwanger een nieuwe studio waar zwangeren kunnen sporten, ontspannen en zich kunnen voorbereiden op de geboorte van hun kindje. Plannen en ideeën had Sylvia van Vief Zwanger altijd al meer dan genoeg, maar door de coronamaatregelen moest ze stoppen met haar balletschool.  Toch liet ze zich niet weerhouden om door te gaan. De volledige focus op zwangere vrouwen heeft deze nieuwe stap mogelijk gemaakt.  

De nieuwe studio aan De Biezen 21a in Papendrecht, is een prachtige ruimte waar zwangere vrouwen in alle rust ontspannen yogalessen, actieve sportlessen of coaching kunnen volgen. Maar ook de partners komen aan bod met een Mens only-cursus.

Een oase van rust en balans
Te vaak denken en horen vrouwen en hun partner dat bevallen iets is waar je even doorheen moet, als de baby maar gezond is, eenmaal op je buik, dan ben je alles vergeten. Maar zo hoeft het niet te zijn. Veel aanstaande vaders weten niet genoeg over de zwangerschap en over de bevalling om hun partner praktisch bij te kunnen staan. Door allebei goed voorbereid te zijn en te weten wat er gebeurt, kun je samen de regie voeren over een mooie geboorte-ervaring.  Vief Zwanger begeleidt daarbij in een oase van rust en balans

Veel voordelen

Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen die sporten of aan yoga doen tijdens de zwangerschap, veel voordelen ervaren. Zo hebben zij minder fysieke klachten, zijn ze sneller hersteld na de geboorte en als je regelmatig kracht- of conditietraining doet kun je zwangerschapskwaaltjes als vermoeidheid, zwangerschapsdiabetes en een hoge bloeddruk voorkomen. Daarnaast heeft dit ook een positief effect op het IQ van je baby.

Vergoeding even checken

Inmiddels zijn we met Vief Zwanger uitgegroeid tot bekend adres voor de begeleiding van zwangere vrouwen in de regio, vertelt Sylvia. Ik ben opgeleid tot ZwangerFit docent, yoga-docent, HypnoBirhting docent en doula. Zwangeren die een cursus willen volgen of gewoon wekelijks willen blijven sporten, zijn bij Vief Zwanger dan ook aan het juiste adres. Een bijkomend voordeel: wanneer je aanvullend verzekerd bent is het interessant om te kijken of je een vergoeding krijgt. We zijn een van de zorgverleners waarvoor zorgverzekeraars vaak de volledige vergoeding bieden uit de aanvullende verzekering. Even checken dus!