Natuurpaspoort voor leerlingen Alblasserdamse basisscholen

15

Alblasserdam – Deze week worden op álle basisscholen in Alblasserdam weer natuurpaspoorten uitgedeeld. In totaal ontvangen zo’n 2100 leerlingen dit boekje met daarin vijftig leuke dingen om te doen in de natuur. Zoals een nachtje kamperen, groente kweken, een speurtocht door het bos maken of de sloot onderzoeken.


Buitenspelen stimuleren
Het natuurpaspoort is in 2018 ook uitgedeeld en is een initiatief van natuurcoach Jolanda Huigen. Het doel is om buitenspelen te stimuleren. ,,En dat is heel belangrijk in deze tijd waarin we veel digitaal doen en gamen ontzettend populair is”, zegt Jolanda. ,,Buitenspelen en tijd doorbrengen in de natuur is heel gezond. We doen dit in Alblasserdam al best goed, maar het kan altijd nog meer en beter. Met het paspoort willen we kinderen en ouders enthousiast maken en op ideeën brengen.”

Alleen of met elkaar
De betrokken partijen hopen dat de kinderen de dingen in het paspoort gaan doen nog voor ze naar de middelbare school gaan. Ze kunnen zelf aan de slag gaan, met vriendjes, met het gezin óf met heel Alblasserdam. Een aantal activiteiten wordt namelijk georganiseerd. Welke dit zijn staat op de website www.abcalblasserdam.nl onder de tegel ‘Natuur’lijk Alblasserdam. Sommige activiteiten uit het eerste paspoort beginnen een traditie te worden, zoals de nachtwandeling. Die staat ook komend jaar weer op het programma.

Betrokken organisaties
Het natuurpaspoort 2021/2022 is een initiatief van ‘Natuur’lijk Alblasserdam in samenwerking met stichting De Groene Long, Scouting Alblasserdam, Het ABC-team, Wasko’s Natuur-bso en de gemeente Alblasserdam.