3 keer gedoe: Atos is er klaar voor

54
De spelers van de eenakter ‘Kaartavond’ (foto: Piet Radder).

Hendrik-Ido-Ambacht – Na stevig repeteren staan de toneelspelers van Ambachtse toneelvereniging ATOS klaar om in Cascade het publiek in een goedlachse stemming te brengen. Daar zorgen dan drie eenakters voor met heel veel gedoe.  

Het eerste gedoe heet ‘Eczeem’ (Aris Bremer) en gaat over hoe lachwekkend standsverschil kan zijn. Een ijzige huwelijksrelatie van ouders tegenover de warme gevoelens van de dochter des huizes ten opzichte van de huisschilder. Op het eind van de eenakter is iedereen ontdooid.

De tweede eenakter (‘Kaartavond’ van P. Schrijver) gaat over mannen, die in het geheim elke week een kaartavond hebben. Plots verschijnt een pastoor ten tonele en de vrouw van één van de mannen.  Ondanks de nodige alcohol wordt voorkomen dat de verkeerde persoon in het verkeerde bed belandt.

De avond wordt afgesloten met ‘Fancy Fair’ van Alan Ayckbourn, de beste kluchtschrijver van de UK. Tijdens dit festijn gaat het voor de organisator alles fout wat er fout kan gaan. Dit zal ongetwijfeld tot lachwekkende taferelen en leedvermaak in de Cascade. En daar is het ATOS om te doen.

U kunt prachtige prijzen winnen bij de loterij. De voorstelling is op vrijdag 26 nov. om 20.00u, zaterdagmiddag om 14.00 en zaterdagavond om 20.00 u. Omdat een Coronapas vereist is, is het nodig al ruim van tevoren aanwezig te zijn. De zaal in theater Cascade (Hoge Kade 50, H.I. Ambacht) gaat een half uur eerder open. De kaartjes (€ 12,50) zijn te bestellen door te bellen naar 06 – 55 90 36 50 (Elly van Ketel). Voor nadere info: www.atostoneel.nl).