Jan Heijkoop twee maanden waarnemend burgemeester Alblasserdam

466

Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, benoemt met ingang van 31 januari 2023 Jan Heijkoop tot waarnemend burgemeester van de gemeente Alblasserdam.

Jaap Paans stopt 31 januari 2023 als kroonbenoemde burgemeester van de gemeente Alblasserdam. Aan hem wordt op zijn verzoek per die datum eervol ontslag verleend. Aangezien de procedure voor een nieuwe kroonbenoemde burgemeester nog loopt kan niet direct aansluitend worden voorzien in een opvolger. Naar verwachting zal de nieuwe kroonbenoemde burgemeester op 30 maart 2023 aantreden. Om de periode tot aan het aantreden van een nieuwe kroonbenoemde burgemeester te overbruggen is na goed overleg met de fractievoorzitters besloten om een waarnemer te benoemen. Heijkoop is op verzoek van de commissaris en in overleg met de fractievoorzitters graag bereid om naast zijn huidige waarnemerschap in Hendrik-Ido-Ambacht het tijdelijke waarnemerschap in Alblasserdam op zich te nemen.

Jan Heijkoop heeft ruime ervaring in het openbaar bestuur. Hij kent Alblasserdam goed. Tussen 2014 en 2015 was hij eerder waarnemend burgemeester van de gemeente Alblasserdam. Hij is vanaf 1 december 2022 waarnemend burgemeester van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht.

Tot 1 december was hij in deze gemeente vanaf 2012 de kroonbenoemde burgemeester. Hiervoor was hij waarnemend burgemeester in de voormalig gemeenten Cromstrijen en Oostflakkee en daarvoor lid van Gedeputeerde Staten Zuid-Holland.