Nieuwbouw ikc De Twijn in Alblasserdam officieel geopend

‘Confetti, abseilen en juf Ruthli’s hoekje’

29

Alblasserdam – Christelijk integraal kindcentrum De Twijn in Alblasserdam is officieel geopend. Dit gebeurde tijdens De Twijntalententiendaagse die in het teken stond van leuke en leerzame activiteiten voor de kinderen om te vieren dat het eerste beweegkindcentrum van Nederland een feit is.

Burgemeester Paans en wethouder Jongmans van Alblasserdam openden het oudere kindplein van De Twijn met een confettiregen en het doorknippen van een lintje. Het jonge kindplein van De Twijn werd officieel ingewijd met het abseilen van directeur Martijn Beekhof van De Twijn. Ook is er een leesmuur onthuld ter nagedachtenis aan Ruthli Groot die in 2018 op 64-jarige leeftijd is overleden. Zij was tien jaar directeur van kindcentrum De Loopplank (de voorloper van De Twijn) en later bestuurslid van de Stichting Vrienden van De Twijn.

Foto Ikc de Twijn

Tijdens De Twijntalententiendaagse stonden allerleiactiviteiten op het programma. Dit varieerde van een workshop Drumtastic tot het bezoek van een kunstenaar, muziekles, een dansles met ‘stoere moves’ en een beweegparcours waarbij groep 8 depeuters hielp. Ook was er een gezinsspeurtocht door de wijk aan de hand van QR-codes. Het nieuwe kindcentrum is helemaal ontworpen vanuit het ontwikkelrecht en het bewegend ontwikkelen en leren van kinderen, van baby tot puber. “Bij de meeste activiteiten stond dus het bewegen centraal,” zegt Martijn.

Een van de hoogtepunten van de week was het bezoek van Hans en Monique Hagen, bekend vanwege onder andere hun kinderboeken en dichtbundels. Zij openden samen met de kinderen en in het bijzijn van de familie van Ruthli, een vertegenwoordiging van de Stichting Vrienden van De Twijn en de leerkrachten de leesmuur en juf Ruthli’s leeshoek. Op de muur is een gedicht van Hans en Monique Hagen te lezen. Alle groepen mogen bovendien een boek uitzoeken voor de leeskast. De leesmuur en de leeshoek zijn gefinancierd met de collecte tijdens de uitvaart. Het was de wens van Ruthli om in plaats van bloemen geld in te zamelen voor de Stichting Vrienden van De Twijn die er een mooie bestemming voor mocht uitkiezen.

Iedereen kijkt terug op tien fantastische dagen. “Vanwege corona is het allemaal wat anders dan anders gegaan. We hebben nog niet iedereen ons kindcentrum kunnen laten zien, maar hopen in de toekomst meer belangstellenden te kunnen ontvangen, want we zijn natuurlijk supertrots op ons nieuwe kindcentrum en het allerbelangrijkste: de kinderen zijn er heel erg blij mee, aldus de directeur.