Coronageld naar Papendrechtse sportverenigingen

44
Wethouder Paans - Foto Suzanne Heikoop

Papendrecht – Sportverenigingen zijn de afgelopen tijd financieel geraakt door de maatregelen om het coronavirus in te dammen. Ook in Papendrecht zijn competities vroegtijdig beëindigd en clubhuizen gesloten. De clubs worden nu door deze extra gemeentelijke bijdrage te hulp geschoten zodat zij de jeugd, maar ook de volwassen sporters goed kunnen opvangen en de unieke Papendrechtse infrastructuur behouden blijft. Met die bedoeling dat sportverenigingen blijven voortbestaan.

Wethouder Pieter Paans: “Op de sportvereniging komen veel mensen samen. Niet alleen om te sporten, maar juist ook om elkaar te ontmoeten. Met deze bijdrage ondersteunen wij de sportverenigingen nu extra. Ze zijn het afgelopen jaar veel inkomsten uit bijvoorbeeld kantineomzet misgelopen.”

“We hebben de sportverenigingen aangeschreven of zij voor 1 juli kunnen aangeven hoeveel leden zij hadden per 1 mei jl.. Per lid ontvangen zij een bedrag. De clubs beschikken niet over grote reserves en er wordt juist nu extra inspanning gevraagd van hen. Elke euro is er weer een. Uiteraard houden we nauw contact met de verenigingen om te zien wat ze verder nodig hebben.”