Dordrecht Wethouder Sleeking neemt ontslag per 21 september

65
Foto Gemeente Dordrecht

Dordrecht – Piet Sleeking neemt per 21 september 2021 ontslag als wethouder van Dordrecht. Hij heeft dit vanmiddag de gemeenteraad per brief laten weten. Piet Sleeking is bezig aan zijn derde termijn als wethouder. Al in 2018 kondigde hij aan deze collegeperiode niet volledig uit te dienen. Door de Coronacrisis heeft hij zijn vertrek ruim een jaar uitgesteld.

Piet Sleeking is al vele jaren actief in het gemeentebestuur. Van 1994 tot 2010 was hij raadslid, eerst voor ECO Dordt, later Beter voor Dordt. Sleeking noemt het wethouderschap een zware maar mooie en eervolle functie. ,,In samenwerking met de raad, opeenvolgende colleges, medewerkers, bedrijven, instellingen en inwoners hebben we geweldige resultaten geboekt die mij met trots vervullen. Dat we erin zijn geslaagd het open polderlandschap te behouden en meer betekenis te geven dan daarvoor, stemt mij persoonlijk bijzonder gelukkig.”