Museum de Koperen Knoop mooier dan ooit

82
een dezer dagen geplaatst groot stuk meccano symboliseert wat er het afgelopen half jaar in De Koperen Knop is ge(re)construeerd. - Foto PR

Hardinxveld-Giessendam – Na een sluiting van bijna een half jaar is De Koperen Knop weer open. En, wat zeker ook belangrijk is: het museum heeft de achterliggende periode een grondige renovatie ondergaan. En daarom is het museum ‘mooier dan ooit’. Met deze slogan sluit De Koperen Knop aan bij de landelijke actie die de Nederlandse Museumvereniging inmiddels in gang heeft gezet.  

RENOVATIE

Al in 2020 werd besloten een eventuele algehele sluiting door de coronacrisis efficiënt te gaan benutten. Dit resulteerde erin dat op 4 januari 2020 een grote groep vrijwilligers bij toerbeurt onderhouds- en opknapwerkzaamheden kwamen verrichten. Drie tot vier dagen per week werd er muren gebikt en van nieuw stucwerk voorzien, getimmerd, geschilderd en gereinigd. Het hele hoofdgebouw kreeg een beurt, inclusief de expositieruimte. Verreweg de meeste tijd ging zitten in het doorlopen van het museumdepot. Duizenden artikelen gingen door een aantal deskundige handen, beschrijvingen werden nagelopen en er werd ook grondig geschoond. Alles bij elkaar is aan de totale renovatie meer dan 3000 uur besteed. Uit het overtollige en ontzamelde materiaal hebben diverse musea een keuze gemaakt en de rest is – nog de hele zomer – te koop.

HET VERVOLG

Om De Koperen Knop nog meer toekomstgericht te maken is het vervolg van de renovatie intussen gestart. Alle bijgebouwen worden op dezelfde wijze als het hoofdgebouw ter hand genomen. Dat geldt ook voor de grote museumtuin. Een deel van dit werk is al begonnen, door aanplant van bomen en struiken, het schonen van overtollige materialen en de afbouw van het stookhuisje. De komende maanden en vooral in de periode na de vakantietijd staat er nog heel veel te gebeuren, want De Koperen Knop moet worden: mooier dan ooit. 

MEER DAN WELKOM

Iedereen is weer van harte welkom. Wilt u zeker zijn van een bezoek, kunt u vooraf reserveren, maar zolang er voldoende ruimte is, kan er ook en passant een bezoek worden gebracht. Kom ook genieten van het opnieuw ingerichte voorhuis, het opgefriste museumcafé, de romantische theetuin (open op woensdag t/m zaterdag), de natuurlijk museumtuin of (vanaf 26 juni 2021) de expositie Techniek voor jongens en meisjes, met speurtochten, een klushoek en een detectivespel. Kom ook weer cultuur snuiven!

HET MUSEUM

Voor meer informatie over het museum kijkt u op www.koperenknop.nl. Het bezoekadres is Binnendams 6, 3373 AD  Hardinxveld-Giessendam. De openingstijden zijn dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. In juli en augustus ook op maandag van 13.00-17.00 uur. Groepsbezoeken (vanaf 1 september 2021) en het gebruik van het museum als vergaderlocatie of cursusruimte kan ook op andere tijden. Voor gerichte vragen mailt u koperenknop@koperenknop.nl of u bel 0184-611366. Museum De Koperen Knop mooier dan ooit!