Annemiek Jetten waarnemend burgemeester Papendrecht

61
Foto PR
Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, benoemt met ingang van 7 juni 2021 mevrouw mr. drs. A.M.M. (Annemiek) Jetten tot waarnemend burgemeester van de gemeente Papendrecht. Annemiek Jetten is 57 jaar, woont in Breda en is lid van de PvdA.Aan de heer A.J. Moerkerke is per 7 juni 2021 eervol ontslag verleend als burgemeester van Papendrecht. Dit in verband met diens benoeming tot burgemeester van de Brabantse gemeente Moerdijk.

De commissaris heeft, na overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad, besloten om tot het aantreden van de nieuwe kroonbenoemde burgemeester na de gemeenteraadsverkiezingen van 2022, een waarnemer te benoemen.

Na een gesprek met de fractievoorzitters over het gewenste profiel van de nieuwe waarnemer heeft de commissaris mevrouw Jetten voorgesteld als waarnemend burgemeester van Papendrecht. Vervolgens hebben de fractievoorzitters met haar gesproken. De fractievoorzitters herkennen zich in de voordracht van de commissaris van de Koning om Annemiek Jetten als waarnemend burgemeester te benoemen tot aan de installatie van de nieuwe kroonbenoemde burgemeester.

Na een eerdere carrière met diverse rollen binnen onder andere de Rijksoverheid, gemeenten en als officier van justitie bij het Openbaar Ministerie, deed zij ruime bestuurlijke ervaring op als burgemeester van Vlaardingen en de Zeeuwse gemeente Sluis.