Blauwe zone in het stationsgebied in Zwijndrecht

88

ZWIJNDRECHT – De gemeenteraad heeft ingestemd met een blauwe zone voor het stationsgebied in Zwijndrecht. Naar verwachting zal de invoeringsdatum per 1 september 2017 zijn. De blauwe zone komt in de plaats van betaald parkeren. Het huidige gebied wordt uitgebreid met woongebieden ten noorden van het station. Bij de kantoren geldt al een blauwe zone, die wordt op verzoek van ondernemers ook iets uitgebreid.

Wethouder Robert Kreukniet (Verkeer) is blij met de instemming van de gemeenteraad: “Inwoners in het stationsgebied willen zo snel mogelijk een blauwe zone in hun omgeving om het parkeerprobleem voor hun deur op te lossen. Met een paar vertegenwoordigers van de ondernemers hebben we nog een keer extra gekeken wat voor hen belangrijk is voor het parkeren rondom de kantoren.”

De eerste stap is nu het nemen van een verkeersbesluit. Dit besluit wordt deze maand gepubliceerd in de Staatscourant en in het Stadsnieuws in De Brug. Bewoners en ondernemers in het stationsgebied krijgen, zodra de precieze invoeringsdatum bekend is, een brief van de gemeente waarin wordt uitgelegd in welk gebied de blauwe zone geldt en hoe zij ontheffing kunnen aanvragen. Kijk op www.zwijndrecht.nl bij ‘Parkeren, verkeer en vervoer’ voor meer informatie.