Werkzaamheden Lammetjeswiel in Alblasserdam gaan van start

45

Alblasserdam – Na een intensief ontwerptraject waarin gemeente, omwonenden en andere belanghebbenden twee jaar nauw met elkaar hebben samengewerkt is het eindelijk zo ver: de herinrichting van het Lammetjeswiel gaat beginnen!

Vrijdag 10  februari om 16.00 uur geeft wethouder Arjan Kraijo de symbolische aftrap voor de werkzaamheden waarna hij samen met de 10-jarige Ilse Broens (winnares ontwerpwedstrijd voor kinderen) een herinneringspaaltje plaatst op de locatie waar de door haar bedachte kabelbaan komt te staan.

Wat gaan we wanneer doen?

De werkzaamheden worden in twee fases uitgevoerd. De planning is om vóór 15 juni 2017 de eerste fase van de herinrichting af te ronden. In deze fase, die zich vooral richt op het gedeelte rond het strandje, staan globaal de volgende werkzaamheden gepland:

  • Kappen bomen en verwijderen onderbeplanting ten behoeve van transparantie en veiligheid;
  • Uitbreiding zandstrand;
  • Herstel toiletgebouw;
  • Plaatsen betonnen zitrand rondom het strand;
  • Plaatsen fitnesstoestellen;
  • Plaatsen steiger;
  • Vervangen 2 bruggen;
  • Aanbrengen nieuw asfaltpad.

De start van fase 2 is in september / oktober. In deze fase worden de sloten en waterpartijen gebaggerd, de natuurspeelplaats aangelegd, nieuwe waterlopen gegraven, natuurvriendelijke oevers aangelegd, nieuwe bruggen aangelegd en bruggen vervangen en een fruitboomgaard ingericht.

In het voorjaar van 2018 moet de herinrichting zijn afgerond.