Vanzelfsprekend!? – Expositie over taal en nieuwe inwoners in het Oude Raadhuis van Zwijndrecht

85

ZWIJNDRECHT – Vanzelfsprekend!? Zo heet de nieuwe tentoonstelling die vanaf zondag 8 januari 2017 is te zien bij KunZt in het Oude Raadhuis van Zwijndrecht. De expositie gaat over taal, over nieuwkomers in Zwijndrecht, en over het leren en ontdekken van de Nederlandse taal.

In deze expositie krijgt een grote groep volwassenen uit de Drechtsteden die Nederlands leert een gezicht. Het gaat om de taalcursisten van o.a. de Bibliotheek Aanzet en Stichting Diverz, de handwerkdames van Wereldwijven en Zwijndrecht Werkt en de kassabontekenaar van Hardinxveld: Fadi Jalal. Zij delen aan de hand van woord en beeld hun ervaringen en verhalen met de inwoners van Zwijndrecht. Cine ’67 heeft de taalcursisten bezocht en hun ontmoetingen op film vastgelegd. De film van Cine ’67 is te zien op de expositie. Slaagt u voor het Nederlands examen? Kom langs en doe mee aan een openbare les. Kijk op de site van KunZt wanneer de openbare lessen worden verzorgd.

Opening 
De tentoonstelling wordt op 8 januari 2016 om 15.00 uur officieel geopend door Mariëtte Kleywegt en wethouder Jolanda de Witte. Muziekgroep ‘dichterbij’ luistert de opening op met muziek.

Openingstijden
De expositie ‘Vanzelfsprekend!?’ geopend voor publiek van zondag 8 januari  tot en met zondag 19 februari 2017. De openingstijden zijn op woensdag-, donderdag- en vrijdagmiddag tussen 13.30 uur en 16.30 uur en op zondag tussen 13.30 uur en 16.30 uur. De ingang van de expositieruimte is gelegen aan de Burgemeester de Bruïnelaan 45 in Zwijndrecht. Meer informatie over deze expositie en de activiteiten vindt u op www.kunztzwijndrecht.nl