Concert van de Orchest Vereniging te Dordrecht

246

Dordrecht – De Orchest-Vereniging uit Dordrecht geeft op 1 april een concert waarbij de hoorn een heel bijzondere rol speelt. Op het programma staan onder andere het Derde Hoornconcert van Mozart en het Concertstuk voor vier hoorns van Hübler. Reden genoeg om eens nader kennis te maken met de hoornisten van de Orchest-Vereeniging, die als solisten optreden in het stuk van Hübler, en met de jonge hoornist Frank Monster, die in het hoornconcert van Mozart soleert.

Het orkest bestaat al sinds 1883 enspeelt onder leiding van Dick Verhoef – ook hoornist! – een afwisselend symfonisch repertoire. De hoorngroep bestaat uit Catharina Monster (41), Winanneke Kik (26), Frans van Vendeloo(54) en Karin Dolman (49). Zij zijn allen ervaren hoornisten, die behalve in dit orkest ook in verschillende andere orkesten en ensembles spelen. Ze spelen nu ongeveer anderhalf jaar in deze samenstelling en ze groeien steeds meer naar elkaar toe. Binnen de hoorngroep is het vaak dikke pret, maar ze zijn super serieus als het gaat om het samenspelen. Ze zijn open en eerlijk naar elkaar en maken daardoor grote stappen in het samenspel en in de klank van de groep.Omdat ze trots zijn op hun hoorngroep,zijn ze – net als bijvoorbeeld de hoornisten van de Berliner Philharmoniker – als hoorngroep actief op Facebook,  Instagram en Twitter.

 

  • Het concert is op 1 april 2017,
  • Tijdstip: 20:15 uur
  • Locatie: Wilhelminakerk, Blekersdijk 41 – 3311 LD Dordrecht (Centrum Dordrecht)