Hoppenbrouwers Barendrecht en Goedereede slaan handen ineen

26
Foto PR

De twee vestigingen van Hoppenbrouwers Techniek liggen op zo’n 40 minuten rijden van elkaar. Waar Barendrecht uitblinkt in de elektrotechnische werkzaamheden, is Goedereede expert op het gebied van werktuigbouwkundige installaties. En vanaf nu trekken ze samen lokaal op.

In het Rijnmondgebied, waar de twee vestigingen actief zijn, staan veel ziekenhuizen, zorginstellingen en andere complexe utiliteitsgebouwen. Martin van Wijk, vestigingsleider Goedereede: “Binnen Hoppenbrouwers is al veel kennis aanwezig wat betreft de markten ziekenhuizen en utiliteit.” “Onze nieuwe teams trekken straks samen op om deze markten in de kansrijke regio te bedienen”, vult vestigingsleider Ronnie van Haperen uit Barendrecht aan.

Complexe en uitdagende projecten

De vestigingen zijn uiteraard geen onbekenden van elkaar, maar deze samenwerking is wel een bijzondere stap. Een logische ook, volgens beide heren. Ronnie: “Tot nu waren we vanuit Goedereede voornamelijk actief binnen de woningbouw en vanuit Barendrecht alleen in de industriële automatisering. Daar brengt deze vestiging overstijgende samenwerking verandering in. De marktverbreding is daarnaast heel aantrekkelijk voor zowel huidige als toekomstige medewerkers. Complexe utiliteitsprojecten zijn ontzettend leuk om te doen. We hopen dan ook een groot aantal nieuwe collega’s aan te trekken met deze stap.”

Wie zoekt die vindt

Barendrecht is een grote zoekactie gestart naar nieuwe elektrotechnici. Ronnie: “Waar wij in eerste instantie behoefte aan hebben, is een kartrekker. Dat kan zijn een uitvoerder die richting werkvoorbereider gaat, een werkvoorbereider die door wil groeien naar projectleider of een projectleider met ervaring. Hoe dan ook kom je in een hecht team terecht en word je deels opgeleid in Breda. Daarbij zoeken we ook voor onze teams in de industriële automatisering nieuwe collega’s; monteurs, werkvoorbereiders, ervaren hardware én software engineers.” Geef je de voorkeur aan Goedereede? Ook hier kun je terecht als monteur, werkvoorbereider, engineer of projectleider, maar dan in de werktuigbouwkunde. Naast ervaren technici hebben beide vestigingen ook ruimte voor omscholers en bbl-leerlingen.

Werken bij Hoppenbrouwers kent veel voordelen. “Ondanks de grootte van het bedrijf, voelt het toch heel vertrouwd, vanwege de kleine teams”, vertelt Martin. “Ook prettig is de lokale geworteldheid, dat betekent geen ellenlange autoritten.” Wat betreft voordelen haalt Ronnie het autonome karakter van het bedrijf aan: “Je werkt heel zelfstandig en hoeft geen achttien handtekeningen te verzamelen, voordat er een beslissing valt. En wat ik zelf heel belangrijk vindt, en wat door Hopenbrouwers breed gedragen wordt, is het vieren van successen. Soms gebeurt dit met iets kleins, een taart of een doos worstenbroodjes, en soms met een teamuitje. Het is heel belangrijk om stil te staan bij dat wat goed gaat.”

Over Koninklijke Hoppenbrouwers Techniek
Hoppenbrouwers Techniek is de technische dienstverlener die van A tot Z ontzorgt. Het bedrijf begon meer dan 100 jaar geleden als éénmanszaak in Udenhout. Nu ontwerpt, installeert en onderhoudt Hoppenbrouwers vanuit 21 vestigingen in Nederland elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties voor bedrijfsleven, industrie, zorginstellingen, scholen en particulieren. De 1850 medewerkers staan op één binnen het bedrijf; tevreden medewerkers zorgen tenslotte voor tevreden klanten. Met plezier helpen zij de ambitie van Hoppenbrouwers waar te maken: de beste en meest duurzame technisch dienstverlener van Nederland worden. Kijk voor meer informatie en de openstaande vacatures op www.werkenbijhoppenbrouwers.nl.