Wat doet een Administratiekantoor in Dordrecht eigenlijk?

16

Als zzp’er of zelfstandig ondernemer in Dordrecht kun je er veel baat bij hebben om een Administratiekantoor in Dordrecht in de arm te nemen. Iedereen die onderneemt moet namelijk een administratie bijhouden of laten bijhouden. Heb je affiniteit met financiële zaken en administratie? Dan kun je natuurlijk overwegen zelf de administratie (gedeeltelijk) te doen. Een Administratiekantoor in Dordrecht kan echter veel voordelen opleveren. Vraag je als ondernemer in Dordrecht af hoe? Lees dan verder.

Een Administratiekantoor houdt de inkomsten en uitgaven van je onderneming bij: hij of zij regelt de administratie. Elke ondernemer is nu eenmaal verplicht om een administratie te voeren of dit te laten doen. Met de administratie of boekhouding moet je kunnen bewijzen dat jouw aangiften voor btw en inkomstenbelasting kloppen en dat je recht hebt op bepaalde aftrekposten. Je kunt alles uit handen geven aan Administratiekantoor, alles zelf doen of een gedeelte zelf doen. Maar goed, wat zijn nu de (mogelijke) taken van een boekhouder? Wat doet hij of zij? Het ligt er natuurlijk aan wat jullie afspreken: misschien doe je zelf ook een deel.

Voor deze taken kun je een Administratiekantoor in Dordrecht inhuren:

  1. Administratie bijhouden
  2. BTW-aangifte opstellen
  3. Aangifte Inkomsten en vennootschapsbelasting
  4. Opstellen van Jaarrekening, Balans, Winst- en Verliesrekening
  5. Adviseren over belastingen en financiële bedrijfsvoering
  6. Loonadministratie verwerken

Voordelen van een Administratiekantoor inhuren

De twee grote voordelen van het inhuren van een Administratiekantoor zijn:

  • Een Administratiekantoor ontzorgt

Hij ontzorgt door alles te controleren en je tijdig te laten weten wanneer welke stukken nodig zijn voor btw-aangiftes en aangiften inkomstenbelasting. Een Boekhouder in Dordrecht inhuren scheelt jou tijd én stress. Jij kunt je focus leggen op jouw onderneming én je weet dat je boekhouding op orde is als de belastingdienst ooit eens komt controleren. Hoef je daar in elk geval niet van wakker te liggen!

  • Een Administratiekantoor kan zichzelf ‘terugverdienen’ met goede adviezen

 

Een goede Administratiekantoor heeft up-to-date kennis van alle zaken die van belang zijn voor het voeren van een goede administratie en wat wel/niet mag binnen de huidige belastingregels. Dus kan hij ook goed adviezen geven over jouw financiële bedrijfsvoering. Met dit soort adviezen verdient een Administratiekantoor zichzelf snel terug. Bovendien scheelt het jou tijd als je een Administratiekantoor inhuurt. Die tijd kun je gebruiken om geld te verdienen met dat waar jíj goed in bent.

Een Administratiekantoor inhuren heeft dus al snel veel voordelen, daarom kiezen de meeste zzp’ers  of zelfstandige ondernemers in Dordrecht vaak voor het inschakelen van Administratiekantoor Dordrecht.