Onderzoek in Alblasserdam naar huisartsentekort

25

Het huisartsentekort loopt snel op. Ook in Alblasserdam blijkt niet iedereen dichtbij huis terecht te kunnen. De gemeente en huisartsen zijn samen een onderzoek gestart om goed in beeld te brengen om hoeveel mensen het gaat. Zo kunnen ze beter naar mogelijke oplossingen zoeken. Zij roepen inwoners van Alblasserdam die geen huisarts in de buurt kunnen vinden op dit te laten weten via huisartsentekort@alblasserdam.nl.


Iedereen een huisarts in de buurt
Goede gezondheidszorg dichtbij is belangrijk. Een huisarts is vaak, naast een medische vraagbaak, ook een vertrouwenspersoon. De eerste bij wie je met problemen terechtkunt, of het nu lichamelijk of geestelijk is. We willen een fit en groen dorp zijn. Een huisarts dichtbij draagt daar ook aan bij.

Maximum bereikt
Helaas is bij alle huisartsen in Alblasserdam het maximum aantal patiënten bereikt. Ze willen de huidige patiënten allemaal zo goed mogelijk helpen en ook genoeg tijd voor ze hebben. Meer patiënten kunnen er daarom niet bij. De gemeente zoekt samen met de huisartsen naar mogelijke oplossingen. Daarvoor moeten ze eerst weten hoeveel mensen geen huisarts dichtbij kunnen vinden. Geldt dat ook voor u? Mail dan uw naam en eventueel het aantal huisgenoten naar huisartsentekort@alblasserdam.nl. Er is niet direct een oplossing, maar het brengt een oplossing wel dichterbij. Uw mailadres wordt alleen gebruikt om u op de hoogte te stellen als er nieuwe informatie is rond dit onderzoek.

Gratis consult
Niemand is verplicht zich in te schrijven bij een huisarts. Het consult bij de huisarts is gratis; het wordt volledig vergoed door de zorgverzekeraar. Inwoners zonder huisarts kunnen bij acute zorg overigens wel terecht bij iedere huisartsenpraktijk in Alblasserdam