Wie kweekt ‘de hoogste van Dordt’?

88
Foto: Jarko De Witte van Leeuwen

Voor het derde jaar op rij organiseert de Gemeente Dordrecht de zonnebloemwedstrijd ‘De hoogste van Dordt’. Vorig jaar werd de hoogste zonnebloem ruim 4 meter hoog! Dordtenaren worden opgeroepen om van Dordrecht een groot zonnebloemenveld te maken.

Zonnebloemen zorgen niet alleen voor kleur. Het zijn ook aantrekkelijke planten voor bijen en hommels. En zo helpen we met elkaar de natuur in de stad een handje.

Meedoen
Meedoen is heel eenvoudig, gewoon vanuit de eigen tuin of vanaf het balkon. 22 april is de Nationale Zaaidag, dat is een goed moment om te beginnen. Zaadje in de grond stoppen of in een bloempot. Vervolgens voldoende water geven. En veel liefde en aandacht natuurlijk, dan groeien ze het hardst. Inschrijven voor de wedstrijd kan door vóór eind juni een mailtje te sturen.

Eind augustus ontvangen de deelnemers van de gemeente bericht met de vraag om de lengte van de gekweekte zonnebloem door te geven. Zit een zonnebloem in de top-3? Dan komt de jury langs om de zonnebloem officieel op te meten. De winnaar wint een mooie groene prijs.

Inspiratie
De gemeente nodigt deelnemers aan de zonnebloemwedstrijd uit om foto’s op social media te delen met de hashtag #hoogstevandordt. Dan kunnen andere Dordtenaren en de organisatoren van de wedstrijd het groeiproces van de zonnebloem meebeleven.

Groenblauwe Stad
In Dordrecht werken de gemeente, maatschappelijke organisaties, bedrijven en bewoners samen aan het verbeteren van de kwaliteit van de leefomgeving. Dat doen ze door het toevoegen van natuur (groen) en water (blauw). Zo verhogen ze het welzijn van de Dordtenaren. Tegelijk maken ze de stad klimaatbestendig en helpen ze de natuur. Meer informatie over deze opgave staat op de website Groenblauw Dordrecht.