Lintjesregen in Zwijndrecht en Heerjansdam : acht Koninklijke Onderscheidingen

206

Op dinsdag 26 april 2022 hebben 6 inwoners van Zwijndrecht en 2 inwoners van Heerjansdam een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. In Spektakel Zwijndrecht stond burgemeester Hein van der Loo stil bij hun uitzonderlijke verdiensten voor de samenleving en reikte hij hen het lintje uit.


Het aantal gedecoreerden in Zwijndrecht is uitgebreid met zeven Leden in de Orde van Oranje-Nassau en één Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Het gaat om de volgende inwoners: Joop van Dijk en Arie van den Berg uit Heerjansdam, Peter van Beelen, Stijnie Reedijk-Van der Schoor, Maaike Belder-Slobbe, Doris Slagter-Minnema, Henk Op den Brouw en Max van de Pol uit Zwijndrecht.

De heer Van de Pol is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De andere zeven inwoners zijn onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Tijdens de bijeenkomst werd het Wilhelmus gezongen door de Zwijndrechtse zanger Dirk van den Brand (bekend van de musical ‘Soldaat van Oranje’). Bij de bijeenkomst waren familie en vrienden van de gedecoreerden aanwezig. Verder was de plechtigheid via een livestream te volgen voor de dierbaren van de gedecoreerden thuis.

Voordragen Koninklijke Onderscheiding
We kennen allemaal wel iemand die zich al vele jaren inzet voor anderen, voor een vereniging of voor een goed doel. Iemand met bijzondere verdiensten voor de samenleving, vaak zonder eigenbelang en in alle bescheidenheid. Kortom, iemand die een lintje verdient. U kunt die persoon voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding. Kijk op www.zwijndrecht.nl/lintjesregen voor meer informatie.