Samen, niet alleen

39

PAPENDRECHT – In de ‘Werkgroep Ontmoeting’ werken wij met verschillende partijen uit de Papendrechtse samenleving samen bij het tegengaan van eenzaamheid. Wij doen dit door de bewustwording rondom dit thema te vergroten zodat mensen die eenzaam zijn gebruik gaan maken van het ondersteuningsaanbod in Papendrecht. Om dit te bewerkstelligen organiseren zij ‘Grip op je leven’ voor inwoners en de workshop ‘Signalen en bespreken van eenzaamheid’ voor professionals.


Grip op je leven
Hoe gaat het met je? Iedereen wil dat weleens gevraagd worden. Misschien voel je je alleen of wil je aan dingen werken maar lukt het niet. Achter bepaalde gedragingen zitten vaak diepgewortelde patronen en overtuigingen. In 4 bijeenkomsten willen wij met jou in gesprek over jouw mate van zelfkennis, je omgeving maar ook de invloed van gedachten op jouw gedragingen zijn onderwerpen die aan de orde kunnen komen. Denken over jezelf en erover kunnen praten geeft duidelijkheid en kan soms gevoelens van alleen zijn voorkomen. We reiken je handvatten aan om dingen anders te zien en te gaan doen en zelf mee aan de slag te gaan.

De data in 2022: 16 en 30 mei 13 en 27 juni
Tijd: 10.00 tot 11.30 uur
Locatie: De Spil, Stellingmolen 184 in Papendrecht

Workshop Signaleren en bespreken van eenzaamheid
Op donderdag 19 mei 2022 van 19.00 tot 20.30 uur vindt de workshop Signaleren en bespreken van eenzaamheid plaats. De bijeenkomst wordt verzorgd door Michaëla Merkus van Buro Duw en vindt plaats in de raadzaal van het gemeentehuis van Papendrecht. Graag ontvangen we jouw aanmelding vóór 17 mei 2022.

Herken jij de signalen van eenzaamheid?
Het signaleren van eenzaamheid is niet iets wat alleen de arts, de praktijkondersteuner en de welzijnswerker doet. Ook kappers, winkelpersoneel en mensen achter de bar van de sportkantine kunnen een steentje bijdragen. Weet jij de mensen in jouw omgeving die eenzaam zijn?

Graag ontmoeten wij jou op deze gratis bijeenkomst. Samen naar een gezond en sociaal Papendrecht!

Vrijwilligers gezocht in De Spil
Voor de mensen die eenzaam zijn, willen wij graag een extra ontmoetingsmoment(en) creëren in het weekend in buurthuis De Spil. Maar hiervoor hebben wij wel vrijwilligers nodig om het te kunnen realiseren. Dus wil jij wel koffie schenken? Een gesprekje voeren? Tuinieren? Of heb je een ander idee? Meld je dan aan!

Aanmelden bij Sterk Papendrecht
Wil jij aan een van deze drie activiteiten meedoen? Stuur dan een mailtje naar info@sterkpapendrecht.nl of bel 078- 615 47 41.