Verkeersmaatregelen op Lindtsedijk

46
Foto Gemeente Zwijndrecht

De gemeente Zwijndrecht heeft verschillende maatregelen genomen om de oversteek op de Lindtsedijk ter hoogte van de Schokhaven veiliger te maken. Op de plek waar de fietsers kunnen oversteken, is nu een zebrapad op het wegdek aangebracht. Verder is de weg versmald, geldt er een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur en worden verkeersregelaars ingezet. Later deze week worden ook tijdelijke verkeerslichten geplaatst.

Riviercruiseschip
De maatregelen zijn nodig omdat op een riviercruiseschip in de Schokhaven 130 vluchtelingen uit Oekraïne worden opgevangen. Met de maatregelen wil de gemeente er voor zorgen dat zij op een veilige manier in Zwijndrecht terecht kunnen.

Blijvend veilig
Het gaat om tijdelijke maatregelen. Tegelijkertijd onderzoekt de gemeente welke aanpassingen er nodig zijn om deze oversteekplaats blijvend veilig te maken.