Rijkswaterstaat verwijdert bomen langs de A16 ter hoogte van vakantiepark Europarcs de Biesbosch

118
Foto ter illustratie - Foto Pixabay

Rijkswaterstaat voert vanaf 14 februari onderhoud uit aan het bosperceel langs de A16 ter hoogte van vakantiepark Europarcs de Biesbosch. In de forse beplanting staan grote populieren en essen in slechte conditie die de aannemer weg haalt. Populieren langs het fietspad worden teruggesnoeid. Onderhoud is nodig om het risico op vallende takken door storm, sneeuw of ijzel te verkleinen.

Ruimte voor bestaande begroeiing

De vitale bomen in het bosperceel blijven intact. Door de beplanting uit te dunnen blijft de structuur en de aanwezige ecologische waarde van het perceel behouden. De ruimte die ontstaat door het verwijderen van de populieren en essen zal op natuurlijke wijze dichtgroeien. Mochten er toch ongewenste open plekken blijven dan zal Rijkswaterstaat bomen bijplanten.

Informatie

Het fietspad parallel aan de A16 is in de richting van Breda tijdens de werkzaamheden afgesloten. Er is een omleiding voor fietsers via de andere zijde van de Moerdijkbrug.