Oprit naar Willemsdorp en DistriPark Dordrecht open, aansluiting A16/N3 helemaal klaar

98
Foto Cees van der Wal / Gemeente Dordrecht

De nieuwe op- en afrit A16 naar Willemsdorp en DistriPark Dordrecht vanuit Breda, is open. Daarmee is dit deel van Dordrecht nu zowel vanuit Rotterdam als Breda met een eigen op- en afrit direct bereikbaar. Het werk aan de aansluiting A16/N3 is hiermee echt helemaal klaar.

Wethouder bereikbaarheid Rik van der Linden: “Nu ook de laatste op- en afrit van de A16 naar onze bedrijventerreinen open is, is dit deel van Dordrecht uitstekend bereikbaar. Natuurlijk voor auto’s en vrachtwagens, die zo rechtstreeks van en naar de snelweg kunnen rijden. Maar zeker ook voor fietsers: zij rijden hier prettig en veilig via een prachtig fietspad van maar liefst 7,5 kilometer.”

Klus geklaard
Het werk aan de A16/N3 en de wegen naar DistriPark Dordrecht is echt helemaal klaar. Op 16 januari 2019 werd door oud-minister Cora van Nieuwenhuizen het startschot gegeven voor het werk aan de nieuwe aansluiting A16/N3. En nu, drie jaar later, is de klus geklaard.
Impuls voor bereikbaarheid A16 en Dordrecht
Bart Keunen, districtshoofd Rijkswaterstaat: “Nu dit sluitstuk voltooid is kunnen we met trots zeggen dat we de regio, door succesvol samen te werken, een enorme impuls hebben gegeven als het gaat om bereikbaarheid en gebiedsontwikkeling. Hierdoor blijft de Rijksweg A16 goed bereikbaar en is een goede ontsluiting van het nieuwe bedrijventerrein en de bewoners in dit gebied gerealiseerd.” Dat kan wethouder Van der Linden alleen maar beamen: “Dit project is binnen budget en binnen planning afgerond. Dat is echt te danken aan een hele goede samenwerking.”