Zwembad Blokweer in Alblasserdam per direct gesloten vanwege roestvorming op roestvaststaal

77

Op dinsdag 1 februari is gebleken dat het zwembad niet zonder risico kan worden gebruikt. Omdat veiligheid voor BSSA en gemeentebestuur voorop staat heeft het college besloten om het zwembad in sportcentrum Blokweer per direct te sluiten. We streven er naar om binnen twee weken meer duidelijkheid te kunnen bieden over te nemen stappen.

We vinden het ontzettend vervelend om u te moeten meedelen dat het zwembad Blokweer voor minimaal 2 weken gesloten moet worden. Wij begrijpen dat dit voor de vele gebruikers van het zwembad nare gevolgen heeft. Daarbij denken we aan de zwemlessen van de kleintjes, de vaste gebruikers die baantjes zwemmen ter verbetering van hun gezondheid, de verenigingen, organisaties en de recreanten.

Vragen voor de gebruikers

We proberen zoveel als mogelijk gebruikers vanavond te informeren, maar wij kunnen niet voorkomen dat er  morgenochtend toch zwemmers voor de deur staan.

Het zwembad probeert met zoveel mogelijk gebruikers contact te zoeken over deze situatie. Als mensen een urgente vraag hebben, willen wij hen verzoeken deze te stellen via het e-mailadres info@blokweer.nl, om zo de telefoon niet te overbelasten. In de komende twee weken zal het toekomstbeeld duidelijker worden.

 

Geschiedenis

Ervaringen elders in het land hebben ons geleerd dat roestvorming op roestvaststaali gevaarlijke situaties kan veroorzaken. Op 1 februari is gebleken dat dit ook mogelijk in het zwembad Blokweer aan de hand zou kunnen zijn. Op basis van reguliere inspecties en aanvullend onderzoek is naar voren gekomen dat er maatregelen moeten worden genomen. Over de aard van deze maatregelen proberen we over twee weken meer duidelijkheid te geven.