Geen verlenging noodbevelen woningen gemeente Alblasserdam

27

Alblasserdam – In november 2021 is een verlenging van noodbevelen afgegeven voor de sluiting van een woning aan de Merelstraat en een woning aan De Boezem in Alblasserdam tot en met 1 februari 2022. Deze noodbevelen worden niet verlengd waardoor de woningen vanaf 2 februari niet meer gesloten zijn. Een aantal veiligheidsmaatregelen in de omgeving blijft voorlopig nog aanwezig. Gemeente en politie blijven de situatie in beide straten volgen en blijven voor bewoners aanspreekbaar.

Geen aanleiding om te verlengen

Uit het recente advies van het Openbaar Ministerie en politie zijn geen feiten en ook geen specifieke dreiging naar voren gekomen om de woningsluitingen te verlengen. Als er geen aanleiding is om de woningen gesloten te houden dan moet de sluiting eraf, omdat er dan geen juridische basis voor is. De driehoek van burgemeester, Openbaar Ministerie en politie heeft besloten dat een aantal veiligheidsmaatregelen nog wel blijft.

‘Waarschuwing aan de criminelen’

Burgemeester Paans: ” Het strafrechtelijk onderzoek wordt afgebouwd. Als er aanleiding voor is, wordt het onderzoek geïntensiveerd. Vanuit politie en Openbaar Ministerie blijft er contact met andere politieregio’s waar ook strafrechtelijke onderzoeken lopen. Het onderzoek heeft geleid tot diverse aanhoudingen; het grootste deel van deze mensen zit nog vast. De inhoudelijke behandeling van de strafzaken tegen deze verdachten zal binnenkort plaatsvinden. Ik denk zeker dat dit een waarschuwing is aan de criminelen die achter de bedreigingen zitten. Ik ben van mening dat dit een goed moment is om naar een normalisering van de situatie te gaan.”

Reeks incidenten

In augustus 2021 is Alblasserdam opgeschrikt door een aantal geweldsincidenten en bedreigingen. Naar aanleiding daarvan zijn op verschillende plekken diverse (on)zichtbare maatregelen getroffen. De gebeurtenissen hadden grote impact op de getroffenen en buurtbewoners. Bewoners van De Boezem en Merelstraat zijn geïnformeerd over de besluiten van de driehoek. De woning aan de Merelstraat is al langere tijd niet bewoond. Deze woning zal binnenkort in de verkoop gaan. De woning aan De Boezem zal in de komende tijd hersteld worden door de eigenaar.