Komende jaren ruim 400 nieuwe woningen in Alblasserdam

89
Foto: Gemeente Alblasserdam

 Met het instemmen met de contouren van de nieuwe woninglocatie Zuidelijk Havengebied zet de gemeente Alblasserdam een flinke stap in de woonopgave in het dorp. Tegelijk met het vaststellen van het bestemmingsplan voor Kloos bouwt Alblasserdam de komende jaren meer dan 400 woningen in diverse categorieën en prijsklassen. 

“Met deze woningen voorzien we in een klap in onze totale eigen lokale groei en hopen daarmee de woningmarkt in Alblasserdam in beweging te krijgen”, aldus wethouder Kraijo. 

Verfijnen plan Zuidelijk Havengebied 

In tegenstelling tot het plan voor Kloos is het plan voor het Zuidelijk Havengebied nog niet volledig uitgewerkt. De gemeenteraad stemt in met het plan op hoofdlijnen. De verfijning moet de komende tijd gaan plaatsvinden, waarvoor de Ontwikkelcombinatie De Langen & Van den Berg Vastgoed BV uit Bergambacht en Stevast Ontwikkeling BV uit Capelle aan den IJssel in contact treden met alle belanghebbenden. Het plan voorziet in ieder geval in 152 woningen, waarvan 60 in de categorie sociale huur/koop. Daarnaast komt er ruimte voor commerciële activiteiten, bijvoorbeeld kleinschalige horeca en leisure, en voldoende parkeergelegenheid. Om het project daadwerkelijk te kunnen uitvoeren is een bestemmingsplanwijziging nodig. Deze aanvraag is in het derde kwartaal 2022 gepland. 

Wethouder Arjan Kraijo is verheugd met de plannen. “We praten al een aantal jaren over de locatie Zuidelijk Havengebied. Ik ben blij dat daar deze collegeperiode nog een stap in is gezet. Het is een industrieel gebied in Alblasserdam en tegelijkertijd in het centrum van ons dorp. Een unieke woonlocatie.”