Wijkpreventie: samen in Zwijndrecht werk maken van veiligheid

47
Foto gemeente Zwijndrecht

Zwijndrecht – Wijkpreventie is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Voortschrijdende technieken als camera’s, slimme deurbellen en WhatsApp groepen dragen bij aan het verminderen van criminele invloeden, maar zijn niet genoeg.

Sinds wijkpreventie in 2014 in Zwijndrecht begon met rondes lopen door de wijken, zijn er minder inbraken. Inwoners weten beter waar ze op moeten letten om hun eigen woning veiliger te maken. Wijkpreventie Zwijndrecht: “Veel mensen hebben sindsdien de achterpoorten van hun tuinen vernieuwd of versterkt en de poorten zitten ook vaker op slot. Met name tijdens de zogenaamde donkere dagen, de periode september tot en met maart, zijn voor inbrekers een periode waarin ze graag toeslaan, ze maken juist gebruik van het donker. En u kunt daar wat aan doen!”

Wilt u uw steentje bijdragen en u aanmelden voor één van de wijkpreventieteams of vrijblijvend een ronde meelopen? Dat kan! Stuur een mailtje naar info@wijkpreventie.nl Alle wijkpreventieteams in Zwijndrecht kunnen nog nieuwe leden gebruiken.