Training Piep zei de muis voor kinderen van 4 tot 8 jaar in Papendrecht

21

Papendrecht – In september start de training ‘Piep zei de muis’. De training is gericht op kinderen van 4 tot 8 jaar die extra steun nodig hebben omdat zij thuis of in hun directe omgeving te maken hebben met spanningen en stress. Dit kan worden veroorzaakt door een ouder of broer/zus die ernstig (fysiek of mentaal) ziek is, verslaafd of als er sprake is van een scheiding of ruzie.

Wat leren de kinderen tijdens de training?

Op een speelse manier worden vaardigheden als contact leggen, opkomen voor jezelf en omgaan met emoties geleerd. De handpop Piep is hierbij een veel gebruikt middel, maar ook toneel en spel worden ingezet. Door de training ervaren de kinderen dat ze niet de enige zijn waar het thuis anders gaat en leren zij dat de schuld niet bij hen ligt. Er wordt gewerkt aan een positief zelfbeeld. Maar ook leren zij te zeggen wat zij van iets vinden en hoe zij met moeilijke situaties kunnen omgaan. Daarnaast is er ook aandacht voor hun ouders. Zij worden betrokken in de ontwikkelingen/bevindingen van hun kind(eren) zodat zij er thuis op in kunnen spelen. Daarnaast kunnen ouders terecht bij de trainers als zij tegen zaken gerelateerd aan spanningen en stress in de thuissituatie aanlopen.

Praktische info
De training wordt begeleid door twee vaste trainers en vindt plaats na schooltijd en op een onafhankelijke locatie. Waar deze locatie is, wordt nog gecommuniceerd. Aanmelden of meer informatie? Dan kunt u contact opnemen met Sterk Papendrecht, via info@sterkpapendrecht.nl of bel 078- 615 47 41. De contactpersonen, evenals de trainers, zijn Anneke en Eva.