Zwijndrechtse basisschool De Wegwijzer ontvangt prijs voor groene ideeën

29
Zwijndrechtse basisschool De Wegwijzer ontvangt prijs voor groene ideeën - Foto WSHD

Zwijndrecht – Basisschool De Wegwijzer uit Zwijndrecht heeft de eerste prijs gekregen voor een duurzaamheidswedstrijd van DuzaDorp. Ze maakten de mooiste kunstwerken over natuur en duurzaamheid. Als prijs kreeg de school onder andere een groen dak en een moestuin. Deze vangen namelijk regenwater op, werken verkoelend en zijn goed voor de biodiversiteit. Heemraad Anne Mollema van het waterschap en directeur Marc Rotmans van DuzaDorp waren op 25 juni bij De Wegwijzer voor de officiële overhandiging.

De stichting Duza wil onder andere met DuzaDorp kinderen spelenderwijs kennis laten maken met onderwerpen op het gebied van duurzaamheid. DuzaDorp heeft kinderen van 200 basisscholen in de regio Drechtsteden uitgenodigd mee te doen aan de wedstrijd. Waterschap Hollandse Delta zorgt in deze regio voor schoon en voldoende water. Omdat het klimaat verandert, neemt het waterschap extra maatregelen om bijvoorbeeld droogte en extreme hoosbuien op te vangen. De hulp van bijvoorbeeld inwoners en scholen is daarbij heel welkom. Daarom kunnen zij subsidie krijgen voor watervriendelijke initiatieven.

Meer informatie is te vinden op www.wshd.nl/subsidie.