Meldpunt Onbegrijpelijke Zaken in Dordrecht van start

37
ūüď∑: Edwin Wiekens

Vandaag opent het ‘meldpunt Onbegrijpelijke Zaken’. Het Vogelnest is speciaal voor deze gelegenheid omgebouwd, er staan knalgele kliko’s waarin alle Dordtenaren een melding kunnen doen van onbegrijpelijke zaken. Dit meldpunt is een initiatief van het actieprogramma “Huh wat bedoelt u?!”. In totaal werken 9 Dordtse organisaties mee die hun onbegrijpelijke zaken willen aanpakken, waaronder gemeente Dordrecht. In de week van Lezen en Schrijven, op zaterdag 11 september, sluiten we de campagne af en vertellen we hoe we zaken eenvoudiger gaan maken.

Peter Heijkoop, wethouder: “Iets niet begrijpen overkomt ons allemaal weleens. Zeker de √©√©n op de zes Dordtenaren heeft moeite met lezen en schrijven, of met werken met de computer. Ik vind het belangrijk dat iedereen in onze stad mee kan doen, ook laaggeletterde inwoners, en daarom steun ik deze campagne van harte”.

Maarten Burggraaf, wethouder en portefeuillehouder dienstverlening: ‚ÄúOnze ambities op gemeentelijke dienstverlening liggen hoog en dat begint bij duidelijk communiceren. Daarom roep ik iedereen op om mee te doen. Kom je als ondernemer of inwoner onbegrijpelijke teksten of procedures tegen? Meld het ons, dan kunnen we er iets aan doen.”.

Campagne Huh? Wat bedoelt u?

Dit meldpunt is een initiatief van het actieprogramma Huh wat bedoelt u? en wordt betaald door de gemeente Dordrecht. Tientallen Dordtse vrijwilligers werken hier aan mee! De uitkomsten van de actie worden gebruikt als startpunt voor concrete acties om Dordrecht eenvoudig te maken.

In de kliko ermee!

Van 30 juni tot en met 2 juli gaan we de stad in met knalgele kliko’s. Iedere Dordtenaar kan hier een melding doen van een onbegrijpelijke zaak. Bijvoorbeeld over een moeilijke brief. Of een lastige website. We gaan daar samen over in gesprek.

Weten waar de kliko’s staan?

Kijk op www.huhwatbedoeltu.nl/dordrecht. Hier kun je ook een digitale melding doen.