Aangepaste Open Imkerijdag bij TotalisNaturales op 10 juli

29

STRIJEN – Op zaterdag 10 juli houdt Imkerij TotalisNaturales in Strijen een Open dag.De officiële jaarlijkse Open Imkerijdagen kunnen dit jaar fysiek niet doorgaan, maar TotalisNaturales heeft besloten om wel een aangepaste Open dag te organiseren op zaterdag 10 juli.

Wij kunnen deze Open dag organiseren rekening houdend met de huidige coronamaatregelen, zeker met jouw begrip en hulp. Het is simpel houdt 1,5 meter afstand tot elkaar en wacht even op je beurt als het druk is. Verder hebben wij zelf ook de nodige aanpassingen gedaan in ons aanbod van dit jaar.

Zo is in onze ruime tent een doorlopende presentatie over de honingbij en haar bijenproducten, het belang van bestuiving, de biodiversiteit en de ons omringende natuur. Graag vertellen we je meer over de bedreigingen van de bijen, de honingbij en de wilde bijen. Dit is best een actueel thema en hier zijn vaak  veel onbeantwoorde vragen over. Zowel de honingbij als de wilde bij zijn belangrijk voor onze voedselvoorziening en de natuur, onlosmakelijke schakels in ons ecosysteem. We laten zien wat er allemaal bij komt kijken om de honingbij te verzorgen, hoe we aan de honing komen en tevens goed te zorgen voor de overige wilde bijen.

De imker is natuurlijk bereid om ook al je andere bijenvragen te beantwoorden. Dit doen we zoveel mogelijk buiten.Je kunt ook op afstand naar de bijen kijken. Zij zitten in een zogenaamde zichtkast, waardoor je veilig kunt kijken hoe het er binnen in een bijenvolk aan toe gaat.

De winkel is vrijdagmiddag 9 juli en zaterdag 10 juli geopend met dit keer wel een hele bijzondere aanbieding. De acaciahoning, koolzaadhoning en lindebloesemhoning kosten dit weekend slechts 6 euro per pot in plaats van 8 euro. Deze monoflorale honing (honing afkomstig van één bloem) is afkomstig uit Strandja Bulgarije, een zeer bijzondere plek. Het is namelijk één van de laatst overgebleven oerbossen in Europa met een ongewone flora en fauna. De speciale natuur hier is ontstaan door een combinatie van geografische ligging, klimaat, en geologisch verleden. Strandja is een beschermd natuurreservaat en ligt dicht tegen Turkije aan. Producten die daar vandaan komen zijn bijzonder en kwalitatief zeer goed van aard. Onze hofleverancier is een Nederlandse imker, gevestigd in Strandja en een goede bekende ons. Hij hanteert de zelfde kwaliteitsstandaarden en methoden tijdens het imkeren en het oogsten van de honing, zoals wij dat doen. Zonder het belang van de natuur uit het oog te verliezen. Om jullie kennis te laten maken met deze speciale honing hebben we deze leuke aanbieding.

Tijdens deze Open dag op zaterdag 10 juli 2021 vertellen wij u hier graag meer over.

We heten je graag welkom op deze Open dag op zaterdag 10 juli van 11.00 uur tot 17.00 uur aan de Oudendijk 47 te Strijen.