Pand gesloten aan de Van Eesterensingel in Alblasserdam vanwege overtreding Opiumwet

48

Alblasserdam –  Een woning aan de Van Eesterensingel in Alblasserdam is door de burgemeester gesloten van vrijdag 21 mei tot vrijdag 20 augustus 2021. Aanleiding is de vondst van meerdere soorten harddrugs in de woning door de politie. 

Onderzoek 

Bij onderzoek in de woning vond de politie naast de harddrugs ook middelen die als grondstof kunnen dienen bij de productie van harddrugs. De politie heeft over de aangetroffen situatie gerapporteerd aan de burgemeester. 

Signaal 

Met het sluiten van panden waar een handelshoeveelheid harddrugs wordt aangetroffen wil de burgemeester de openbare orde herstellen, herhaling voorkomen en het signaal afgeven dat hiertegen hard wordt opgetreden. 

Hoge prioriteit 

Het aanpakken van de productie van en handel in verdovende middelen heeft hoge prioriteit. Deze vorm van criminaliteit brengt gevaren met zich mee en werkt ondermijnende criminaliteit in de hand, zoals het witwassen van geld. Zichtbare sluitingen zijn een signaal naar drugscriminelen en buurtbewoners dat wordt opgetreden. De ervaring leert dat dit leidt tot een grotere meldingsbereidheid. 

Doe een melding 

Bij vermoeden van handel in verdovende middelen of aanwezigheid van een hennepkwekerij roept gemeente Alblasserdam haar inwoners op om hiervan melding te doen bij de politie (0900-8844) of via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).