Programma Dordtse Feesten bekend

54
Foto PR

Dordrecht – De Energiekade en het Wantijpark staan deze zomer in het teken van de ‘Dordtse Feesten’. Twee locaties en een zomer vol evenementen van juli t/m september 2021. Het programma is inmiddels bekend en er is voor elk wat wils: muziek, dans, film, urban art en meer. De Dordtse Feesten richten zich op evenementen voor jong en oud, van ranjafeesten tot Goud van Oud. 


Programma Energiekade

Op 16 juli t/m 1 augustus wordt een ‘watertheater’ gebouwd voor de Energiekade op het Wantij. Op het schip het Zwarte Zwaantje wordt een podium geplaatst met een doorzichtige kap. Vanaf je zitplaats op de trappen of tribunes kijk je niet alleen naar je favoriete artiest, maar heb je ook een mooi uitzicht op de rivier en de Stadswerven

Datum Programma

  • 16 juli Back to the Rivers – DeWolff
  • 17 juli Back to the Rivers – Typhoon
  • 17 juli Back to the Rivers – Go Dutch
  • 18 juli Back to the Rivers – Eefje de Visser
  • 20 juli Energy Festival ToBE
  • 21 juli Energy Festival ToBE
  • 22 juli Dordrecht-Bamenda anniversary celebration
  • 22 juli Einaudi aan het Wantij
  • 23 juli Bibelot: Froukje + S10
  • 24 juli Bibelot: Kevin + Défano Holwijn + Numidia
  • 25 juli Bibelot kinderconcert: Monique Smit + Juf Roos
  • 25 juli Bibelot: Maan
  • 26 juli Bibelot: Het Gezelschap + Kay Slice
  • 27 juli BibelotxDoor: Whispering Sons + Queen’s Pleasure
  • 27 juli Ranjafeesten – SDK
  • 28 juli Urban Arts Event – Bead the Poetry
  • 29 juli K*Beng
  • 30 juli Goud van Oud-Tour de Senior
  • 30 juli Het Dordtse Zomerfestival
  • 31 juli Muziek Podium DJS

Programma Wantijpark
Van 18 augustus t/m 12 september is het feest in het Wantijpark. Hier wordt met een terras een intieme concertopstelling gebouwd met plaats tot 750 bezoekers. De setting wordt vergelijkbaar met In de Museumtuin van 2020.

18 augustus SWK Groep
19 augustus OMG Dordtse Vrienden Live
20 augustus Wantijpop
21 augustus Wantijpop
22 augustus Dancetour
25 augustus Muziektheater Hollands Diep
26 augustus In het Wantijpark
27 augustus In het Wantijpark
28 augustus In het Wantijpark
29 augustus In het Wantijpark
30 augustus In het Wantijpark
31 augustus In het Wantijpark
1 september In het Wantijpark
2 september In het Wantijpark
3 september In het Wantijpark
4 september In het Wantijpark
5 september Dordts Philharmonisch Orkest
6 september Concertband Willem van Oranje
7 september Ars Musica
8 september Filmavond The Movies Dordrecht
9 september Filmavond The Movies Dordrecht
10 september Friends on Friday
11 september Dordrecht Pride
12 september SCHUIM Bierfestival

Genieten van evenementen, genieten van Dordrecht!
Wethouder Maarten Burggraaf is trots dat de Dordtse evenementenorganisaties tot dit mooie programma zijn gekomen: “Met de Dordtse Feesten bieden we voor organisatoren en bezoekers de zekerheid dat er weer wat te beleven valt. Samen Genieten van evenementen. Genieten van elkaar en de gezelligheid. Genieten van Dordrecht! Daar zijn we na afgelopen jaar echt weer aan toe.”

Ook alle deelnemende partijen staan te trappelen om na een jaar stilzitten aan de slag te gaan op één van de twee locaties. Zo maakt ook Ars Musica voor het eerst kennis met De Dordtse Feesten: ‘We hebben nog nooit op een buitenlocatie gestaan in Dordrecht en denken dat het spelen op een buitenlocatie in het mooie Wantijpark drempelverlagend is voor kennismaking met een nieuw publiek uit Dordrecht’.

Ook Dordrecht Pride is blij om onderdeel te zijn van de Dordtse Feesten: ‘Met het thema Pride binnen het programma van de Dordtse Feesten wordt een positief signaal afgegeven over de LHBTI-acceptatie in de stad’.

Voor een uitgebreidere omschrijving van het programma kun je terecht op de website van de Dordtse Feesten of op de website of sociale kanalen van de deelnemende partijen.