Overhandiging Johan de Witt-speld door burgemeester Wouter Kolff aan mevrouw M.M. Gruiters – Walhain in Dordrecht

51
Burgemeester Kolf en mw. Gruiters - Foto Gemeente Dordrecht

Dordrecht – Vandaag heeft burgemeester Wouter Kolff een Johan de Witt-speld overhandigd aan mevrouw M.M. Gruiters – Walhain. Zij heeft voor de tweede maal deze gemeentelijke onderscheiding ontvangen.Op 15 februari 2019 werd mevrouw Gruiters – Walhain onderscheiden met de Johan de Wittspeld, maar helaas zijn onlangs tijdens een brand in haar woning veel persoonlijke bezittingen, waar onder de Johan de Wittspeld, verloren gegaan. De burgemeester wilde de speld graag nogmaals aan mevrouw Gruiters overhandigen.

Aan mevrouw Gruiters werd de Johan de Witt-speld in 2019 toegekend vanwege haar vrijwillige verdiensten, die zij naast én na haar loopbaan als verloskundige heeft ontplooid.
Zij heeft zich gedurende meer dan 43 jaar op verschillende terreinen ingezet voor:

  • het parochieblad van de Heilige Theresa van Avila Parochie;
  • aanvullende zorg en begeleiding van veelal Turkse vrouwen tijdens hun zwangerschap
    en na de bevalling;
  • het opzetten van een depot voor o.m. zwangerschaps- en babykleding voor minder
    bedeelde vrouwen;
  • de organisatie van koetsritten voor gehandicapten;
  • leerlingen met taal– en leesachterstand op basisschool Mühring.

Johan de Witt-speld

Voor een Johan de Witt-speld kunnen personen worden voorgedragen die belangeloos en vrijwillig hebben ingezet voor de Dordtse samenleving dan wel op ándere wijze van grote betekenis zijn voor de stad Dordrecht. Er dient sprake te zijn van een bovengemiddelde inzet en onderscheidend te zijn in vergelijking met anderen. Toekenning geschiedt door het college van burgemeester en wethouders op voorstel van één van zijn leden.