Wegwerkzaamheden aan Edisonweg en Van Wenaeweg in Alblasserdam

58
De omleiding - Kaart Gemeente Alblasserdam

Alblasserdam – Van maandag 17 tot vrijdag 21 mei wordt er gewerkt aan de Van Wenaeweg en de Edisonweg. Aannemingsbedrijf Structon Civiel Zuid B.V. vervangt dan onder meer de door vorst beschadigde en versleten deklaag van het asfalt. Ook werkt het bedrijf aan het herstel van de waterafvoer. Het werk gebeurt vooral ’s avonds en ’s nachts. 

Wegen gedeeltelijk dicht

Op de Van Wenaeweg wordt gewerkt aan beide rijbanen tussen de Edisonweg en Van Hennaertweg. Bij de Edisonweg gaat het om de rijbaan richting de A15 vanuit Papendrecht, op het gedeelte tussen de gemeentegrens met Papendrecht en de kruising met de Van Wenaeweg. Het werk aan het asfalt gebeurt grotendeels op 18, 19 en 20 mei van 21.00 uur tot 6.00 uur. De Van Wenaeweg is dan afgesloten voor alle verkeer. De Edisonweg blijft begaanbaar tijdens de werkzaamheden. 

Omleidingen

Vanwege de afsluiting van een deel van de Van Wenaeweg wordt het verkeer vanaf de A15 richting bedrijventerreinen Hoogendijk en Nieuwland tussen 21.00 uur en 6.00 uur omgeleid via de Grote Beer, Helling, Hoogendijk en Nieuwland Parc. Overdag is de Wenaeweg open. De Van Coulsterweg is bereikbaar via de inrit ter hoogte van de Van Hennaertweg. 

Verkeersregelaars

Op de Edisonweg is het deel waaraan wordt gewerkt afgesloten van 21.00 uur en 6.00 uur. Het verkeer kan in beide richtingen doorrijden via de overgebleven rijstroken. Verkeersregelaars leiden het verkeer daar in goede banen. De afslag naar de Van Wenaeweg is tijdens de werkzaamheden niet bereikbaar. Verkeer richting bedrijventerreinen Nieuwland en Hoogendijk wordt dan omgeleid via de Grote Beer, Helling, Hoogendijk en Nieuwland Parc. Overdag kan het verkeer over de normale rijstroken rijden. 

Fietsers

Het fietspad langs de Edisonweg van en naar Papendrecht is gedeeltelijk afgesloten tijdens de werkzaamheden. Voor fietsers is er een omleiding via de Hoogendijk. Die wordt met borden aangegeven. 

Snelheid

Op de werkvakken in de Edisonweg en Van Wenaeweg geldt tijdelijk de maximum snelheid van 30 km per uur. Dit komt omdat automobilisten gedeeltelijk over uitgefreesd asfalt moeten rijden. 

Meer werkzaamheden

Het werk aan de Edisonweg en Van Wenaeweg is na 21 mei niet klaar. Zo is de besturingskast van de verkeerslichten op de kruising Edisonweg – Van Wenaeweg aan vervanging toe. Dit gebeurt in de loop van het jaar. De installatie krijgt dan ook een onderhoudsbeurt. De weggedeeltes van de Edisonweg en Van Wenaeweg waar het asfalt nu niet vernieuwd wordt staan begin 2022 op de planning. 

Busbanen en bushalte

Rond de zomer start in opdracht van de Provincie Zuid-Holland de aanleg van busbanen op het gedeelte van de Edisonweg tussen de kruising met de Van Wenaeweg en de Grote Beer. Het aanpassen van de bushalte Hoogendijk hangt hiermee samen.