Bedrijventerrein Krabbepolder in Dordrecht stapt over op de bus

73

DORDRECHT – In het zeehavengebied Dordrecht Inland Seaport is 13 februari 2017 een proef gestart met een nieuwe buslijn tussen station Dordrecht en het bedrijventerrein Krabbepolder. De overheid en het bedrijfsleven hebben de handen ineen geslagen om deze pilot mogelijk te maken. De provincie Zuid-Holland financiert de proef grotendeels. De eerste 5 reizigers ontvingen een proefabonnement.

Dienstregeling

De nieuwe lijn 9 rijdt tijdens de spits (6.00-9.00 uur en 16.00-18.30 uur) elk half uur met een 8-persoons bus tussen het station Dordrecht en rijdt een lus op Krabbepolder. Hiermee wordt de bereikbaarheid met openbaar vervoer van dit gebied op de Westelijke Dordtse Oever verder verbeterd. Reizigers zijn hiermee ongeveer een kwartier sneller op hun werk. Medio 2017 wordt de pilot geëvalueerd en wordt gekeken of deze kan worden voortgezet. Bij een succesvolle pilot  wordt ook medio 2017 het verbeteren van de bereikbaarheid met het openbaar vervoer van het bedrijventerrein Dordtse Kil III nader onderzocht.

Initiatiefnemers

De pilot is een initiatief van provincie Zuid-Holland, Platform Samen Bereikbaar Drechtsteden, Havenbedrijf Rotterdam, de BIZ Krabbepolder-Zeehaven, parkmanagement ParkTrust, gemeente Dordrecht en vervoerder Arriva.