Samenwerking MEE en Vivenz in Papendrecht

134
Samenwerkingsovereenkomst MEE en Vivenz, Gemeente Papendrecht

PAPENDRECHT – MEE en Vivenz legden vrijdag 17 februari in het nieuwe gemeentehuis van Papendrecht met ondertekening van een overeenkomst hun samenwerking vast. De ondertekening vond plaats onder goedkeurend oog van wethouder Joke Reuwer.

Ondertekenaars Michiel van der Vlies (MEE) en Anke Verkade-Bosma (Vivenz) willen met de samenwerkingsovereenkomst verder invulling geven aan de samenwerking die afgelopen jaar al is ingezet voor inwoners van Papendrecht. De samenwerking komt voort uit gezamenlijke inschrijving op de subsidie voor maatschappelijke dienstverlening Papendrecht die de gemeente afgelopen jaar had uitgeschreven. ‘Wij hebben ervoor gekozen’, aldus Michiel van der Vlies, ‘om als Vivenz en MEE een gezamenlijk aanbod in te dienen, omdat wij geloven dat wij via samenwerking meer kunnen bereiken en betere ondersteuning kunnen bieden aan Papendrechtse inwoners.’ Aanvullend stelt Anke Verkade: ‘Voor inwoners met ondersteuningsvragen moet duidelijk zijn waar zij met vragen terecht kunnen. Daarom presenteren wij ons in Papendrecht zoveel mogelijk als Sociaal Team en Centrum voor Jeugd en Gezin Papendrecht. Nu nog aan de Seringenstraat, na de zomer in nieuwbouwproject Den Briel nabij het centrum.’

De gemeente juicht samenwerking tussen de twee organisaties toe. Wethouder Joke Reuwer-Verheij was afgelopen jaar aangenaam verrast over het gezamenlijk aanbod van MEE en Vivenz om de maatschappelijke dienstverlening in Papendrecht samen verder vorm te geven. ‘Dit past helemaal bij de gemeentelijke visie om een meer samenhangende aanpak te organiseren voor het gehele sociale domein, dichtbij onze inwoners. Wij hopen dat deze samenwerking een voorbode is om de ondersteuning aan inwoners met nog meer maatschappelijke organisaties te verbeteren.’

Voor inwoners van Papendrecht met ondersteuningsvragen op het gebied van zorg, opvoedvragen, financiën en andere levensgebieden zijn het CJG en Sociaal Team Papendrecht op werkdagen bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur.

  • Adres: Seringenstraat 16
  • Telefoon: 078-6445200
  • E-mail: cjg@papendrecht.nl en info@sociaalteampapendrecht.nl