Leerlingen groep 8 van de basisscholen in Alblasserdam bezoeken technische bedrijven

46

ALBLASSERDAM – Inmiddels traditiegetrouw organiseren onderwijs, bedrijfsleven en de gemeente Alblasserdam ook dit jaar weer een Techniekroute. Woensdagochtend 22 februari wordt deze voor de vierde keer gehouden. Een inspirerende dag voor leerlingen van groep 8 van de basisscholen in Alblasserdam. Zij gaan op bezoek bij technische bedrijven in de omgeving.

Vraag naar technisch opgeleide jongeren

Onderwijs, bedrijfsleven en de gemeente hebben de handen in een geslagen om leerlingen op een aantrekkelijke manier kennis te laten maken met techniek en hen zo te interesseren voor een toekomst in deze branche. Er is grote vraag naar technisch opgeleide jongeren, zeker in deze regio.

 

Wethouder Onderwijs, Arjan Kraijo, is erg enthousiast over de Techniekroute. “Tijdens de Techniekroute maken de leerlingen kennis met prachtige bedrijven in Alblasserdam en gaan ze ook zelf aan de slag met een technische opdracht. Ik vind het mooi dat bedrijven zo gastvrij zijn om een groep leerlingen te ontvangen en hen een kijkje in de keuken te geven.”

Deelnemende bedrijven

Bedrijven die aan de vierde editie van de Techniekroute meedoen zijn Valk Welding, FNsteel, IHC Merwede, Ritmeester BV, Ford Wensveen, ETB De Noord, Zon&Zo, Lagersmit, Maat Transport, Hak BV, Scania Nederland BV en PMR Hydraulics. Wat deze editie nieuw is, is dat een aantal bedrijven de bussen sponsort waarmee de leerlingen worden vervoerd. Dit zijn Valk Welding, Ford Wensveen, ETB De Noord, Lagersmit en Scania Nederland BV.