Toerit N3 Laan van Nieuw Groenhove ruim 7 maanden dicht voor bouw geluidsscherm

80

Vanaf maandag 10 januari 21.00 uur tot zondag 31 juli 16.00 uur is de toerit naar de N3 bij de Laan van Nieuw Groenhove afgesloten. In opdracht van de gemeente Dordrecht bouwt aannemer Heijmans langs de N3 een geluidsscherm voor de nieuwe wijk Amstelwijck. Voor de veiligheid van weggebruikers gaat de toerit voor langere tijd dicht. Dit betekent dat verkeer vanuit Wilgenwende en een deel van Sterrenburg via een omleidingsroute naar de N3 richting de A16 rijdt.


De omleidingsroute is als volgt: verkeer vanuit Wilgenwende en Sterrenburg rijdt via de Copernicusweg de N3 op richting Papendrecht. Om vervolgens bij de eerstvolgende afrit (4) via de Laan der Verenigde Naties de N3 weer op te rijden richting de A16.

Geluidsschermen
In Amstelwijck worden de komende jaren ongeveer 800 huizen gebouwd. De nieuwe wijk ligt tussen wegen en een spoorlijn. Om de wijk te kunnen bouwen zijn geluidsschermen nodig. Dat is een belangrijke voorwaarde voor de rust en leefbaarheid.

Groot onderhoud N3
Met Rijkswaterstaat en de aannemers is vooraf onderzocht om de bouw van het geluidsscherm uit te voeren tijdens het groot onderhoud van de N3. Het was niet mogelijk om de planningen van de projecten goed op elkaar aan te laten sluiten. Het zou leiden tot uitloop van het groot onderhoud van de N3, waardoor de overlast voor de stad langer zou duren.