Qbuzz haalt Donkey Republic deelfietsen naar de Drechtsteden

32
Qbuzz haalt Donkey Republic deelfietsen naar de Drechtsteden - Foto Qbuzz

Vanaf eind 2021 zijn er maar liefst 230 Donkey Republic deelfietsen beschikbaar in de Drechtsteden. Met de boodschap: ‘Fietsen, altijd en voor iedereen’ is er voor iedereen in de regio een fiets beschikbaar. Deze knaloranje deelfietsen zijn een uitstekende aanvulling op het openbaar vervoer en voorzien reizigers in de first and last mile van hun reis. ‘Daar waar de bus of trein stopt, brengt de fiets jou verder.’


Delen gaat de norm worden. Door deelmodaliteiten aan te bieden, gaan we van bezit naar gebruik en dragen bij aan het verbeteren van de leefomgeving. OV is en blijft de ruggengraat van het vervoer in het gebied, maar andere deelmodaliteiten vullen dit aan en zijn in sommige gevallen een goed alternatief.

Altijd een deelfiets beschikbaar in de buurt
De reis naar de halte of station wordt nog makkelijker door gebruik te maken van de fietsen van Donkey Republic. Op circa 75 punten binnen de Drechtsteden kun je een fiets vanaf eind 2021 ophalen of achterlaten. Er staan maar liefst 230 fietsen in de regio. Er is dus altijd een fiets beschikbaar in de buurt.

Het werkt heel eenvoudig. Reserveer een fiets via de Qmove reisapp (Google Play Store of App Store), ontgrendel hem met je telefoon en fiets zo lang jij hem nodig hebt. Klaar met fietsen? Breng de fiets naar een locatie in de buurt en stop de huur.

Samenwerking Donkey Republic

Met de introductie van Donkey Republic deelfietsen in de Drechtsteden gaat Qbuzz een samenwerking aan met Donkey Republic. We gaan van start in Dordrecht, Sliedrecht, Papendrecht en Zwijndrecht.

Om het deelfietsen netwerk succesvol te maken, is een bepaalde dichtheid van het netwerk nodig. Door veel locaties aan te bieden, kun je ook altijd dichter bij je uiteindelijke bestemming komen, waardoor meer plaatsen beter bereikbaar zijn. Idealiter is er binnen 150-200 meter een fiets te vinden. Met de 230 fietsen, verdeeld over 75 stations is er altijd een fiets in de buurt. Waar het openbaar vervoer stopt, gaat de fiets gewoon verder. Daarnaast zijn deelfietsen ook een uitstekende aanvulling op het openbaar vervoer. Bij succes breiden we verder uit, eerst naar de resterende Drechtsteden en daarna ook verder in de regio. 

Fiets deze maand de eerste 30 minuten gratis
Om het voor iedereen nog aantrekkelijker te maken de Donkey Republic deelfiets uit te proberen, fiets je nu een maand lang de eerste 30 minuten gratis op een Donkey fiets. Gebruik hiervoor bij betaling de code met de code ‘GREENRIDEDOT’. De Donkey Republic deelfiets boek je in de Qmove reisapp. qbuzz.nl/dmg/donkey