Burgemeester Wouter Kolff sluit twee woningen in Dordrecht vanwege vondst harddrugs, vuurwapens en illegale prostitutie

80

Dordrecht – Burgemeester Wouter Kolff heeft twee woningen gesloten voor de duur van drie maanden. In een woning aan de Riouwstraat 30 zijn harddrugs en vuurwapens aangetroffen. In een woning aan de Kilwijkstraat 13 troffen handhavers en politie twee illegale sekswerkers.

Tijdens een controle door de politie zijn in een woning aan de Riouwstraat een handelshoeveelheid amfetamine 50,5 gram, twee weegschalen, twee vuurwapens, knalpatronen, kogelpatronen en knippatronen aangetroffen. Het pand is op last van de burgemeester voor de duur van drie maanden gesloten. In de woning aan de Kilwijkstraat troffen handhavers en politie na een controle twee sekswerkers aan. Zij waren niet in het bezit van een vergunning. Het is op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening verboden een seksinrichting te exploiteren zonder vergunning.

Openbare orde herstellen
De burgemeester wil met het sluiten van panden de openbare orde herstellen, de loop op de panden wegnemen, herhaling voorkomen en een signaal afgeven dat hiertegen stevig wordt opgetreden

Stevig aanpakken
De gemeente pakt de productie, handel in verdovende middelen, wapenbezit en ook illegale prostitutie stevig aan. Deze vormen van criminaliteit brengen gevaren met zich mee en werkt ondermijnende criminaliteit in de hand. Zichtbare sluitingen zijn een signaal naar (drugs)criminelen, illegale sekswerkers en buurtbewoners dat wordt opgetreden. De ervaring leert dat het leidt tot een grotere meldingsbereidheid.

Signaleren en melden
Signalen van buurtbewoners zijn bij de aanpak van criminaliteit zeer belangrijk. Inwoners die verontrustende, vreemde zaken zien, kunnen contact opnemen met de politie. Dat kan via het telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem door te bellen naar 0800 – 7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl