Partij voor de Dieren Dordrecht doet volgend jaar voor het eerst mee met de gemeenteraadsverkiezingen

52
Foto PR

Dordrecht – De Partij voor de Dieren doet in Dordrecht mee aan de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart volgend jaar. De gemeenten waar voor het eerst wordt deelgenomen zijn: Amersfoort, Breda, Culemborg, Den Bosch, Dordrecht, Eindhoven, Enschede, Haarlem, Maastricht, Tilburg, Utrechtse Heuvelrug, Zutphen en Zwolle.

Momenteel is de PvdD vertegenwoordigd in zeventien gemeenten: Alkmaar, Almere, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Buren, Den Haag, Gouda, Groningen, Heerlen, Leiden, Leeuwarden, Nijmegen, Pijnacker-Nootdorp, Rotterdam, Utrecht en Zaanstad.
Als het aan het partijbestuur ligt zal dat aantal na de verkiezingen fors zijn gegroeid in aantal raadsleden per gemeente en in aantal gemeenten.

Het merendeel van de zittende raadsleden is kandidaat-lijsttrekker voor de volgende termijn. Alleen in Alkmaar, Heerlen en Leeuwarden wordt een nieuwe lijsttrekker voorgedragen, omdat het huidige raadslid niet beschikbaar is voor een volgende termijn.

Partijvoorzitter Ruud van der Velden: “Ik ben trots op de groei en ontwikkeling die de Partij voor de Dieren doormaakt. Ook op gemeentelijk niveau wil de partij haar politieke vertegenwoordiging gestaag uitbreiden, waarbij we voldoende voorzichtigheid betrachten om geen plofpartij te worden.”

De ontwerpkandidatenlijsten en het ontwerpverkiezingsprogramma worden op 21 november aan de leden voorgelegd op het online partijcongres.