Gratis tuinplanten in ruil voor tegels in Dordrecht

58
Foto Gemeente Dordrecht

Dordrecht – Op 27 oktober organiseert de gemeente Dordrecht in samenwerking met groenaannemer Verkuil en Moree een Steenbreek-actie op het Pearl Buck-erf. Wie een paar tuintegels inlevert, krijgt er mooie vaste planten voor terug.


Ook de Tuincoach is aanwezig. Buurtbewoners kunnen bij haar terecht met vragen over hun tuin. De Tuincoach geeft allerlei handige tips waarmee tuinbezitters gelijk aan de slag kunnen. Ook verzorgt de Tuincoach een mini-excursie door de buurt. Zo kunnen deelnemers ter plekke ideeën opdoen die ook leuk zijn voor in hun eigen tuin.

De herfst is het ideale seizoen om de tuin te vergroenen. Water geven hoeft dan niet, dus dat scheelt een hoop werk

Buurt vergroenen

Ook inwoners die hun buurt willen vergroenen, zijn van harte welkom. Op het Pearl Buck-erf zijn tegenover de Lidl verschillende voorbeelden te zien. Denk hierbij aan een geveltuin, een geadopteerde boomspiegel en een buurttuin. De medewerkers van Verkuil en Moree kunnen er alles over vertellen en laten zien.

De actie duurt van 13.30 uur tot 15.30 uur. De mini-excursie start om 14.30 uur. Verzamelen bij het Polderbakkie, aan het Pearl Buck-erf 20.