Betaalbare woningen voor jongeren op het Leerpark in Dordrecht

85

Dordrecht – Vandaag, 27 september 2021, zijn de contracten ondertekend door wethouder Peter Heijkoop namens de gemeente Dordrecht en de heren H.B.P. van Zandwijk en R. Brinkman namens Leerpark BV voor de ontwikkeling en realisatie van 333 woningen op het Leerpark. Zoals in veel gemeenten in Nederland kampt ook Dordrecht met een tekort aan betaalbare woningen voor studenten en starters. Om deze doelgroep snel een oplossing te bieden, hebben de gemeente en Leerpark BV de handen ineengeslagen, samen met de lokale woningcorporatie Trivire en sociaal maatschappelijk beheerder De Huischmeesters.

Op kavel 2F op het Leerpark bleek het lastig om een regulier woningproject te ontwikkelen. Het biedt daarom een uitgelezen kans om middels een tijdelijke omgevingsvergunning 333 woningen te realiseren voor een periode van 15 jaar. De verwachting is dat in de tweede helft van 2022 het complex in gebruik zal worden genomen.

Prettig woonklimaat

Naast de unieke samenwerkingsvorm tussen de vier partijen, kenmerkt het project zich vooral door haar betaalbare woningen, haar inclusieve karakter met diverse gemeenschappelijke voorzieningen en woningaanbod voor jongeren uit de uitstroom. Door de mix van verschillende jongeren, en de juiste begeleiding, ontstaat er een prettig woonklimaat waar iedereen zich thuis zal voelen. Ook degene die juist dat extra steuntje nodig hebben bij het ontwikkelen van woonvaardigheden.

Modulaire en circulaire bouw

Het project is centraal gelegen ten opzichte van uitvalswegen, onderwijs, de stad en het groen. Omdat het project dichtbij de N3 is gelegen zijn er diverse maatregelen getroffen om binnenin, als ook op het binnenterrein, een stil en aangenaam verblijfklimaat te realiseren. De woningen zijn modulair en circulair gebouwd, dat wil zeggen dat deze in de toekomst hergebruikt en/of verplaatst kunnen worden.