Make-over voor bushaltes in de regio Drechtsteden

40
Foto PZH

40 bushaltes in Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem krijgen een luxe HOV of R-net make-over. De halte Rosmolenweg in Papendrecht is al af en is daarmee de eerste van de 40 die de provincie in samenwerking met gemeenten aanpakt. In het najaar van 2022 moeten ze allemaal zijn opgeknapt. Hiermee wil de provincie het openbaar vervoer nóg aantrekkelijker maken voor reizigers.

Gedeputeerde Frederik Zevenbergen (verkeer en vervoer): “Ik vind het belangrijk dat iedereen op een snelle, veilige en duurzame manier van A naar B kan reizen. Daarom verbeteren we de bereikbaarheid van onze provincie en investeren we in alle vormen van vervoer, waaronder hoogwaardig openbaar vervoer. Daarbij denken we niet alleen aan de bussen en de dienstregeling, maar ook aan comfortabele haltes en betrouwbare reisinformatie. Zo wordt het openbaar vervoer een nóg aantrekkelijker alternatief voor reizigers.”

Hoogwaardig openbaar vervoer in de regio

In de regio Drechtsteden – Molenlanden – Gorinchem zijn er 3 R-net busverbindingen en 4 hoogwaardig openbaar vervoer (HOV) verbindingen, met Qbuzz als vervoerder. Nu worden de haltes van deze busverbindingen opgeknapt in de herkenbare rood-grijze stijl. Dit betekent dat de haltes een comfortabel bushokje met bankje, windscherm en digitale reisinformatieborden krijgen. Bepaalde haltes krijgen ook uitgebreide fietsvoorzieningen. Hierover wordt gecommuniceerd met inwoners uit de directe omgeving van de haltes.

De actuele dienstregeling van de busverbindingen in deze regio staat op: www.qbuzz.nl/dmg(verwijst naar een andere website).

Nieuwe haltenamen

Bij de make-over krijgen 20 haltes ook een nieuwe, duidelijkere naam. De halte Rosmolenweg in Papendrecht is een van die haltes. Deze halte krijgt de naam: Papendrecht, Ketelhaven. Bij de ingang van de nieuwe dienstregeling worden de nieuwe haltenamen gecommuniceerd in de reisinformatie van de vervoerder.

Reizen met de zekerheid van R-net

R-net is het kwaliteitsmerk voor hoogwaardig openbaar vervoer in de Randstad. Een reis met R-net voldoet aan 5 zekerheden. Het is betrouwbaar, frequent, snel, toegankelijk en aantrekkelijk. Overstappen gaat makkelijk en snel op de knooppunten waar R-net samenkomt met andere vormen van vervoer. De bussen, trams, metro’s en treinen van R-net zijn herkenbaar aan de rood-grijze kleuren en het R-net logo.